V.V.H. DS1 – BEO DS1

Onderstaand het verslag van Regina van der Kooij.

Afgelopen zaterdag mochten wij het thuisfront weer verdedigen en deze keer tegen BEO. Een team waar wij het altijd moeilijk mee hebben vanwege de routine van het team, dus de koppen moesten er goed bij zijn deze wedstrijd. Het waren dezelfde acht dames die het deze wedstrijd moesten doen. Anna kon helaas nog niet meedoen vanwege de knieblessure. Maar die mocht deze wedstrijd de belangrijke functie als teller opvullen. De eerste wedstrijd zonder publiek, wat toch wel wat apart is. Hierbij nog een kleine terugblik op onze wedstrijd.

De eerste set begonnen we met Mirthe en Iris op de buiten, Ilse en Regina op de mid, Anniek op de diagonaal en Yvette op de spelverdeling. Anique en Senna mochten op de bank beginnen. De eerste set werd erg goed gespeeld aan de kant van Harlingen. Er stond en dat kon je zien een zelfverzekerd team. De passing lag goed waardoor Yvette alle aanvallers goed wist te benutten en het blok aan de andere kant goed uit elkaar wist te trekken. De aanval liep op rolletjes er werd hard en goed geslagen. Maar ook tactisch werd er goed gekeken. Het ging erg gelijk op de wedstrijd ook BEO stond goed te spelen en kwamen steeds meer in hun eigen spel waardoor we het aan de Harlinger kant steeds moeilijker kregen. De set werd geëindigd met een stand van 23-25 in het voordeel van BEO.

De tweede set begonnen we met dezelfde basis als in de voorgaande set. Tips werden meegenomen zo moesten we ons eigen spel voorop laten lopen en wij moesten degenen zijn die het spel bepaalden. Echter lukte het ons deze set totaal niet. Het was een rommeltje. Geen sfeer geen motivatie helemaal niks. We maakten het onszelf verschrikkelijk moeilijk. Het voelde meer alsof we tegen onszelf aan het spelen waren in plaats van tegen onze tegenstander. Niet alleen dat ook ging de tegenstander nog eens beter spelen. Er stond een blok waar we met geen mogelijkheid doorheen kwamen. Wat de eerste allemaal zo goed ging, ging deze set niet. Het was erg lastig om er weer boven op de komen. Anique werd er nog ingebracht bij de serve die nog een erg goeie serie liet zien en waardoor de eindstand iets minder uit elkaar lag. Het kwam toch net iets te laat waardoor het deze er allemaal niet meer van kwam en werd verloren met 17-25.

De derde set, een cruciale set. Want als er nog wilden winnen moest er wat veranderen. Er werd doorgespeeld met dezelfde zes als de twee voorgaande sets. Verstand op nul en gewoon opnieuw beginnen. Er kwam weer wat meer leven aan de Harlinger kant. Toch was het dat mentale spelletje wat er opnieuw met ons vandoor ging. Ook kwam Iris nog verkeerd terecht op haar enkel waardoor ze even buiten de lijnen werd gezet, Senna nam het van haar over. Er werd niet slecht gespeeld, totaal niet. Er werd gewoon niet direct gescoord. BEO stond als een muur te verdedigen zowel blokkend als in de pass linie. Gelukkig viel het mee bij Iris en kwam ze al snel weer terug in het veld. Door een goeie serve serie van Regina kwamen we weer erg dichtbij in stand. Senna kwam ook nog binnen de lijnen voor Mirthe die de eerste paar ballen die ze raakte ook keihard binnen de lijnen van BEO sloeg. Ook Anique kwam binnen de lijnen voor Ilse die ook haar puntje meepakte. Echter werd er net weer te laat gestart aan de kant van Harlingen waardoor de set met een eindstand en tevens de winst van 20-25.

De vierde en laatste set. Er werd weer begonnen met dezelfde zes als de voorgaande sets. Wij die onszelf eindelijk herpakt hadden en weer begonnen te volleyballen op een niveau die ons waardig was. Het werd een nek aan nek race. Er werd aan beide kanten erg goed gevolleybald. Toch was er bij ons meer fanatisme te zien, dat wat we de vorige twee sets vergeten waren. Anniek stond lekker aan te vallen op de diagonaal en wist alleen hoeken te vinden waardoor BEO niet meer wist waar ze moesten staan. Er was meer plezier te zien bij de dames, wat ook moet want ja volleybal is leuk. Er werd dan ook eindelijk een set binnen gehaald door een prachtige 4 set up die Iris binnen sloeg op standje kanon. De set werd gevierd alsof de wedstrijd gewonnen werd.

Wederom niet onze beste wedstrijd… Maar blij met het ene puntje die we mee wisten te nemen. We staan nog steeds op een mooie eerste plaats echter wel met een wedstrijd meer. Maar ja bovenaan is bovenaan. Komende vrijdag mogen wij afreizen naar A.V.C. Akkrum. Hier gaan we ons best doen om ons plekje bovenaan de ranglijst te verdedigen.