Sport

V.V.H. Dames 1 weer 10 punten rijker

Afgelopen weken zijn er alweer twee wedstrijden gespeeld. De trouwe lezers worden verblijd met een 2 in 1 verslag.

Allereerst stond er op een vrijdagavond de wedstrijd tegen A.V.C. ‘69 D2 op de planning. Op dit moment beschikken de dames over een vrij kleine selectie. Met zes vaste speelsters op papier moet het af toe bij de helsdeuren vandaan worden gehaald. Wat heel fijn is, is dat Yvette heeft aangeboden de VVH dames af en toe uit de brand te helpen. Met zeven man sterk werd de wedstrijd dan ook vol vertrouwen aangegaan. Nu was het zo dat de eerste drie punten die werden gespeeld ook echt de zwaarste momenten van de gehele wedstrijd waren, die overigens wel werden binnengesleept (letterlijk). Als meiden onder elkaar keken ze elkaar goed aan en was iedereen het er over eens dat dit heel snel anders moet. Hierna sloeg de wedstrijd al vrij snel om. Er werd een eigen spel gespeeld en met af en toe een wissel op de spelverdeling wisten de dames snel uit te lopen in de sets. De wedstrijd werd door VVH bepaald en dit was dan ook te merken aan de setstanden. Met een kleine dip in derde set, die door hard werk ook nog werd binnengesleept, werd de wedstrijd vrij gemakkelijk met 0-4 gewonnen. De sets werden gewonnen met 11-25, 13-25, 19-25 en 14-25. 

 

De zaterdag erop werd er thuis gespeeld tegen VC Sneek DS6. Ook deze keer mochten de Harlinger dieseltjes met zeven man sterk laten zien wat ze in huis hadden.

Een aantal hoogtepunten uit deze wedstrijd: Mirthe heeft haar allereerste pancake uitgevoerd, dit werd overigens ook met alle blijdschap gedeeld met de teamspeelsters. Voor de volgers die niet weten wat een pancake is hier een korte omschrijving: men spreekt van een pancake als de bal met de rug van de hand wordt gespeeld terwijl de hand plat (als een pannenkoek/pancake) op de grond ligt. Zo heeft Senna het opslagkanon maar liefst twaalf keer achter elkaar opgeslagen en hiermee de laatste set ook volledig naar haar toe getrokken. Is Regina in een uur van de Veluwe naar Harlingen overgevlogen om haar favoriete midpositie weer eens op te pakken. Was het Ilse die haarzelf weer als een soort van Chinese muur profileerde in het veld. Hierdoor zijn er maar weinig directe aanvallen over het net gekomen. Was het erg fijn dat Leonie had aangeboden voor de zekerheid de bank te willen bemachtigen voor als er dingen mis zouden gaan/mensen uitvallen. Zo heeft ze wel een foutloze wedstrijd gespeeld! Iris mocht weer een keertje de buitenpositie bemachtigen waar ze weer ongegeneerd hard de ballen binnen beukte. En heeft Lotte verreweg de meeste stappen binnen het veld begaan door de matige passing.

Een zeer gematigde wedstrijd met veel beholpen punten. Wederom een wedstrijd waar de dames meer tegen zichzelf speelden dan de tegenstanders. De wedstrijd werd uiteindelijk alsnog vrij gemakkelijk gewonnen. De sets werden gewonnen met 25-15, 25-22, 25-16 en 25-6. 

 

Aankomende zaterdag spelen de dames tegen een oude bekende. Om 17:00 uur gaan ze los tegen VC/Zeus2K DS1 in de Sneker Sporthal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda