V.V.H. Dames 1 tegen koploper BEO Dames 1

Na een weekje rust te hebben gehad stond de tweede thuiswedstrijd op het programma. Dit keer tegen de koploper BEO Bakhuizen. Bakhuizen die dit seizoen erg sterk is begonnen en nog maar twee tegen punten heeft. Een wedstrijd waar dus niks te verliezen viel. Dit keer met Meindert-Paul als coach die met de volgende zes speelsters begon: Iris Hooghiemster en Lisanne Oudshoorn op de buiten, middenaanvalsters Anique Halma en Ilse Yntema, spelverdeelster Yvette Meirink, Diagonaal Senna Jeeninga en libero Kyra Graffelman.

De eerste set werd V.V.H. gelijk onder druk gezet. Er waren weinig momenten waar de dames hun eigen spel konden laten zien. Er werd door tegenstander erg goed geserveerd waar vanaf onze kant weinig op kon worden gereageerd. Later in de set begon V.V.H. hun eigen spel op te pakken er werd meer aangevallen vanaf onze kant en zo meer druk gezet op de tegenstander. Echter werd de set alsnog verloren met een stand van 9-25.

De tweede set begonnen ze met een iets andere opstelling zo kwam Anniek erin voor Senna en Mirthe voor Lisanne. Het niveau waar ze de set mee waren geëindigd moest nu worden doorgetrokken. V.V.H. kwam in een beter spelritme en trok zich op aan het spel van BEO. Toch was het de routine van de speelster waar de dames van V.V.H. moeite mee hadden. Ook is nog steeds het probleem bij de dames dat de passing niet goed aan komt waardoor Yvette de nodige meters moest lopen. Nog een poging van de coach om de passing iets meer op orde te krijgen kwam Regina binnen de lijnen voor Ilse. Echter is dit niet genoeg geweest en is de set verloren met 21-25.

De derde set kwam Regina binnen de lijnen voor Iris en Manon voor Anique. Deze set lieten de dames met vlagen zien hoe goed ze eigenlijk kunnen volleyballen. Aan de punten telling was dit helaas niet te zien aangezien de meeste punten toch naar de tegenstanders gingen. Met toch een flinke achterstand moest er iets gebeuren om het gat nog wat te dichten. Met een prima opslagserie van Mirthe werd de achterstand iets beperkt. Echter ging de set (en dus de wedstrijdwinst) alsnog met een eindstand van 16-25 mee naar Bakhuizen.

De laatste set kwam Lisanne weer binnen de lijnen voor Mirthe en bleven de overige vijf staan. Deze set had een heel ander begin dan de voorgaande sets. Het waren nu de dames van V.V.H. die het spel bepaalden. De passing verliep beter waardoor de aanvallers makkelijker werden gevonden er werden meer directe punten gescoord. De stand bleef erg gelijk met steeds maar 1 à 2 punten verschil. In het einde van de set werd Lisanne nog gewisseld met Mirthe. Een eindstand die tot 24-24 gelijk aan elkaar bleef maar het toch de dames van V.V.H. waren die aan het kortste end trokken en deze set met 26-24 wonnen. Dit werd dan ook uitbundig gevierd.

Niet ontevreden over het resultaat van de wedstrijd zijn ze blij met die ene punt die ze in Harlingen konden houden. Met vlagen hebben ze laten zien wat ze kunnen. Komende trainingen zullen de dames toch ook weer aan de passing moeten werken die nog altijd niet goed aankomt bij moeilijke services. Hier zullen ze de komende twee weken tijd voor hebben aangezien de volgende wedstrijd staat gepland voor zaterdag 6 november tegen de dames van VC/Zeus2K. Een team waar ze het ook altijd lastig tegen hebben. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in de Waddenhal in Harlingen om 17:00 uur.