Update van VVH Dames 1

Het is alweer even geleden dat jullie wat van ons hebben gehoord. Afgelopen weken zijn er natuurlijk wel wedstrijden gespeeld met wisselende resultaten. Onze laatste wedstrijd waar wat over geschreven stond was tegen het jonge Stanfries DS2 dat werd gewonnen door VVH. De week daar op mochten we het opnemen tegen HeVoC ’89 DS2. Een routine team die mee doet in de strijd tot de nummer 1 positie. In een hal met een gevoelstemperatuur van -10 was het aan ons om tegen deze gelijkwaardige tegenstander punten mee te nemen naar Harlingen. Wat in de eerste set allemaal lukte aan de kant van Harlingen bleek de komende drie sets allemaal te zijn vergeten. Het werd een strijd tegen onszelf waar we teveel eigen fouten maakten en helaas aan het kortste end trokken. Niet een wedstrijd waar we trots op zijn maar erg blij met de ene punt die we mee hebben genomen. De wedstrijd werd met 3-1 verloren.

26 November stond de volgende wedstrijd alweer op de planning. Ditmaal tegen het welbekende v.c. Joure DS3. Joure een team dat ook voornamelijk bestaat uit routine speelsters komen de dames van VVH al een aantal jaren tegen in de competitie. De afgelopen keren werden de wedstrijden gewonnen door VVH. Voor de dames dan ook belangrijk om de tegenstander niet te onderschatten. VVH speelden en constante en sterke wedstrijd waarin weinig fouten werden gemaakt. De eerste twee sets werden dan ook vrij snel binnen gesleept. Een valkuil voor de dames is dan wel de bekende derde set dip, wat ook nu weer iets aan de orde was. Met een steeds gelijk opgaande stand was het toch VVH die hun kwaliteiten toonden en ook deze set binnen sleepten. Conditioneel sterker en alles nog willen laten zien en sterk willen afsluiten in de laatste set was het VVH de die ook de laatste set met 25-9 binnen sleepte. Een hele fijne 4-0 overwinning voor de dames die als doel hebben zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie.

Na een vrij sinterklaasweekend was het VVH dat op bezoek mocht bij S.V.W. Wederom een routine team dat ook mee doet in de top 5. Een wedstrijd met misschien nog wel wat extra’s omdat het gespeeld wordt tegen de moeder van Mirthe en Ilse. Het was niet een van de beste wedstrijden van VVH. Met vlagen werd er in de eerste twee sets fantastisch gespeeld maar ook leek het vanaf de kant wat statisch. Ook ging het met name mis bij de opslag, waar VVH anders zoveel kracht uit en druk uit kan halen werd niet bereikt. De energie en het plezier mistte af en toe wat. Tijdens de derde set leek dit veel meer aanwezig. Na een spannende gelijk opgaande stand werd de derde set met 25-23 gewonnen. Dit gaf de dames van VVH zoveel motivatie dat vierde set vol energie, kracht en plezier met 25-9 werd gewonnen. Met een eindstand van 3-1 werden er vier hele belangrijke punten mee genomen naar Harlingen.

En dan op de dinsdagavond erop werd er gespeeld in Leeuwarden tegen VC058 DS2. Een jong team met dezelfde ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen in de ranglijst. Wat een spannende wedstrijd op voorhand leek bleek heel anders te lopen. Een gelijkwaardige eerste werd er gespeeld met mooi volleybal van beide kanten. Helaas in het midden van de set kwam Ilse wat raar terecht op haar enkel en moest het veld verlaten. Met een minimale bezetting op de mid was het aan onze kant even puzzelen hoe we dit op gingen lossen. Het waren Regina en Marrit die dit samen gingen oplossen roulerend in het spelsysteem. Met een iet wat dubieuze scheids en wat onrust aan onze kant was het de wilskracht en doorzetting die ervoor zorgde dat wij de set nog binnen sleepten met een eindstand van 26-24. Hierna werd het spel aan de kant van Harlingen alleen maar beter en was het VC058 die er niet meer doorheen kwam. De volgende sets werden allemaal gewonnen met eindstanden van 25-17, 25-17 en 25-11. Een wedstrijd waar wij met zijn alleen erg trots op waren en enorm blij met het eindresultaat die we hebben behaald.

De laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen werd gespeeld tegen Far Ut. Een erg wisselende strijd in niveau. Met hoge pieken en diepe dalen werd de wedstrijd gelukkig gewonnen met 3-2. Niet de beste wedstrijd van de dames. Voor hen nu zaak om de komende weken lekker te trainen en vol goeie moed de tweede helft van het seizoen te gaan spelen.

Zaterdag 14 januari mochten we weer aan de bak. De eerste tegenstander waar we het weer tegen op mochten nemen waren Leevoc. Er kan heel veel gezegd worden over de wedstrijd maar eigenlijk is het heel goed en kort samen te vatten. Een super wedstrijd. Een prachtig spel om naar te kijken. Een constant spel met veel overtuiging en kracht. Vanaf de kant een spel vol plezier en gezelligheid. Waar we het de vorige keer nog wat lastig hadden om ons eigen niveau vast te houden werd nu juist fantastisch uitgevoerd. Alle vier de sets werden gewonnen met eindstanden van 25-10, 25-10, 25-16 en 25-14.

Afgelopen vrijdag mochten we afreizen naar Makkum. Hier speelden we tegen de hekkensluiters van de competitie. Voor ons dus de kunst om zelf uitdaging te zoeken in deze wedstrijd en eigen niveau te blijven houden. De eerste twee sets werden gespeeld door Marrit en Mirthe op de buiten, Ilse en Welmoed op de mid, Lotte op de spelverdeling en Iris in de diagonaal. Met een goeie opslagdruk vanaf onze kant kwam er weinig druk vanaf Makkum. Hierdoor was de passing aan onze kant prima en kon Lotte het spel prima verdelen. Er werd heerlijk aangevallen aan onze kant en veel directe punten gescoord. De eerste twee sets werden gewonnen met 25-9 en 25-8. De derde en vierde set waren het Anniek en Regina die op de buiten binnen de lijnen kwamen, Yvette op de spelverdeling en Senna op de diagonaal positie. De midpositie bleef ongewijzigd. Verse energie in het veld en opnieuw de taak op eigen spelniveau vast te houden en uitdaging te vinden in deze wedstrijd. De derde en vierde set waren eigenlijk een replica van de sets die hiervoor zijn gespeeld alleen dan met andere speelster. Ook met name de servedruk zorgde ervoor dat Makkum niet tot aanvallen kwam. Ook weer door een goeie spelverdeling met Yvette aan onze kant werden er veel directe punten gescoord. Met eindstanden van 25-5 en 25-10 werd de wedstrijd gewonnen en werden er 5 prima punten meegenomen naar Harlingen. Een wedstrijd waarin wij een goede inzet en overtuiging hebben laten zien de taak aan ons om dit mee te nemen naar de komende wedstrijden. Eerst spelen wij nog in de bekercompetitie tegen de Meeuwen 1/8 finale en de volgende competitiewedstrijd zal tegen de nummer twee CoVos DS3 zijn.