Sport

Tweede speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2018

Verheugend bij aanvang van de tweede competitieronde was de terugkeer na twee seizoenen afwezigheid door blessureleed van good old Piet Kuiken. Ook Frans Hoekstra was sinds 2016 weer van de partij. Na de loting, met assistentie van de broertjes Lucas en Mike Vlieger, kon er door een goede opkomst in drie perken gekaatst worden.

Hier leit Porkey weer en die Brandsma helpt um niet eens overeind.

In perk 1 kaatsten partuur 1 met Johannes Hinrichs, Wiebe Dijkstra en Jan van der Heide tegen partuur 2 bestaande uit Rick Vlieger, Douwe Broersma en Wiebe van Dijk. Na een 2-6 voorsprong voor partuur Vlieger door gevarieerd opslagwerk van Wiebe van Dijk, werd het eerste bordje bij een stand van 6-6 toch nog verloren. Nadat partuur Hinrichs op een 2-0 voorsprong was gekomen, besloot Wiebe van Dijk om verder blessureleed te voorkomen te stoppen. Hierdoor kaatsten Rick en Douwe tezamen verder en werd er door hun wel gewisseld met de opslag, maar bleven beide de perkplaatsen innemen. De partij kreeg hierdoor een ander wedstrijdverloop en boog partuur Vlieger de achterstand om in een 2-4 voorsprong. Johannes bestookte Rick met hoge opslagballen achterin het perk, terwijl Wiebe Dijkstra met zijn snelle ballen laag voorin op Douwe bleef volharden. Daarnaast stond Jan (Porkey) v.d. Heide in het tussenspel zijn mannetje met degelijk keerwerk, hij dook op alle ballen en lag vaak plat op sien billug (zie foto).  Met wisselend succes voor beide parturen werd er vervolgens beurtelings een eerst veroverd en kwam de stand op een gegeven moment op 4-5 + 6-2. Wat partuur Vlieger in het eerste eerst niet lukte door een 2-6 voorsprong te verzilveren, overkwam nu partuur Hinrichs. Op de stand 6-6 met een kaats bij de opslag werd de door Wiebe Dijkstra opgeslagen bal door Douwe voorbij geslagen. Eindstand: 4-5 + 6-6.

 

Parturen 3 met Hobbe Kooistra en Frans Hoekstra moesten aantreden tegen partuur 4 met Piet Kuiken en Tommie Zuiderhof. Dat ging mooi gelijk op en vaak was er de stand 6 geliek, dat zei Frans Hoekstra. En dan is ut verrotte jammer dat je dan vaak ut eerst verlieze, en dat gebeurde met partuur Hoekstra, Kooistra. Ze kwamen dan ook met 4 om 2 achter maar de mannen gaven gas en kwamen terug tot 4 eersten gelijk. Inmiddels leek ut ur op dat ut een partij voor invaliden was want Hoekstra had een zweepslag gekregen en Kuiken sien ouwe blessure speelde weer op. Maar Piet Kuiken bleef bekeken kaatsen en werd goed geholpen door zijn maat Tommie Zuiderhof, die over ut veld vloog as een hazewienhon. Bij de stand 4 om 5 en 2-6 pakten ze de laatste punten en wonnen de partij.

 

De parturen 5 met Jan Kwast en Klaas Kloosterman tegen Frans Alberda en Ysie Brandsma kaatsten ook een spannende partij. Alhoewel partuur Kwast steeds achter de feiten aanliepen, ze kwamen met 1-3 achter later werd het 2-4 en bij de stand 3-5 en 0-0 leek Jan Kwast de bal voor de kaats te keren. Echter de tegenstanders dachten daar anders over, de krijst die bal op e poot seun, riep Brandsma. En zij kregen gelijk van de uitstekende scheidsrechters Claus van Dijk, Klaas (das Hollands voor Claus) v.d. Hoek en Age Tichelaar. Toch kwam partuur Kwast nog terug tot 5 eersten geliek en 2-0 voor. Maar de beslissende slagen kwamen toch van Frans Alberda en Ysie Brandsma, de laatste sloeg weer vliegend op vaak in ut perk maar soms oek in e Nicolaas Bauerstraat. Ze wonnen wel bij de staand 3-5 en 2-6 pakten ze de laatste twee punten.

|Doorsturen