Sport

Tim Koornstra zwemt Speedo jaargangfinales

Zaterdag 24 en zondag 25 februari waren de Speedo jaargangfinales voor de minioren in Leiden. Dit is het Nederlands kampioenschap voor de zwemmers van 11 jaar en jonger.

Tim Koornstra van zwemvereniging De Vikings mocht beide dagen starten op drie afstanden. Zaterdag stonden de 100 vrij, 200 vrij en de 100 vlinder op het programma. Tim mocht de spits afbijten met de 100 vrij. Hij zwom ondanks de spanning en de vermoeidheid van het trainingskamp heel knap precies dezelfde tijd als zijn pr. De 200 vrij liep niet zo als gehoopt en zwom nu ook iets boven zijn pr. Met de 100 vlinder kwam de vorm alweer wat terug wat resulteerde in een mooi pr.

 

De zondag begon met een mooi pr op de 50 vrij. Een goed begin van de dag. Daarna kwam de 100 schoolslag . Hier kreeg Tim een soort van vleugels. Hij won de serie met dikke voorsprong. Nu was het wachten op de serie na hem. Maar daar waren maar drie personen sneller als hem wat resulteerde in een vierde plek . Helaas op zevenhonderdste net niet het podium. Als laatste afstand had Tim de 100 wissel ook die afstand werd verbeterd met 1,4 seconden pr. Het was een geslaagd weekend.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda