Voetbal

Terugblik jeugdteams fc Harlingen

In de eerste twee weken van september werden de bekerwedstrijden gespeeld bij fc Harlingen. Een mooie start voor het nieuwe seizoen want deze najaar competitie startte op 22 september. En wat hebben de jeugdteams weer prachtige wedstrijden laten zien. Natuurlijk werden niet alle wedstrijden met winst afgesloten maar dat geeft niet. Als je met een teamgevoel op het veld staat, straalt dat plezier, respect, sportiviteit en eenheid uit. En dat zie je bij fc Harlingen! En nu zit die eerste helft van het voetbalseizoen er alweer op. Hoe hebben de teams het gedaan? Tijd voor een klein jeugd-terugblik-overzicht.

Fc Harlingen JO8 en JO10

Wat was het elke week een feest op het veld bij deze leeftijdscategorie. Officieel worden de standen niet bijgehouden vanwege het spelplezier. Toch kregen al deze kinderen aan het eind van het seizoen allemaal een medaille omgehangen. Het is een mooie groep die toch langzaamaan aan het groeien is. Na de winterstop gaat deze groep ook weer lekker trainen en we hebben goed nieuws! Er is namelijk weer plek voor nieuwe talentjes. Kom langs en probeer het gewoon eens. Ook in het nieuwe jaar wordt er elke maandag en woensdag getraind van 17.00-18.00 uur.

 

Fc Harlingen JO11

In de eerste klasse heeft JO11-1 de negende plek weten te behalen. Het seizoen begon met een 13-3 nederlaag tegen Boso Sneek. Daarna volgde er een overwinning van 12-0 op Waterboys maar deze verlieten even later de competitie en dus werden de punten niet meegeteld. Na een gelijkspel tegen Workum werden er drie wedstrijden verloren. Geheel tegen de verhoudingen in overigens. Maar begin november kwamen er weer twee overwinningen en een gelijkspel bij. Dit levert het team in totaal 8 punten op. JO11-2 is op een keurige tweede plaats geëindigd met 27 punten. Dat is slechts twee punten verwijderd van de koploper AVC. Van de elf gespeelde wedstrijden hebben ze alleen van AVC  (3-1) en GAVC (4-3) verloren. Dit belooft wat in de voorjaar competitie!

 

Fc Harlingen JO13

Van de tien gespeelde wedstrijden wist JO13-1 er acht te winnen. Slechts twee verliespartijen waarbij er ook nog maar net verloren werd. Tegen Leeuwarder Zwaluwen werd het 2-1 en in de allereerste competitiewedstrijd tegen MKV, welke uiteindelijk de koploper werd in deze competitie, werd er met 2-3 verloren. Zo houdt deze ploeg er 24 punten aan over en eindigen ze in de eerste klasse op een hele mooie derde plaats. Een zeer knappe prestatie van de jongens aangezien er veel voor het eerst op groot veld staan. Bij JO13-2 was het een zware competitie. Ze wisten slechts een wedstrijd te winnen. Tegen en in Heeg wonnen de jongens met 1-2. Verder werd er eenmaal gelijk gespeeld en werden er acht wedstrijden verloren. Een moeilijk seizoen voor ze. Maar hopelijk herpakken ze zich na de winterstop en gaan ze ervoor! MO13 zat in een anderhalve competitie dit seizoen. En dus mochten ze drie maal tegen elkaar spelen. Tegen Franeker werd er de eerste wedstrijd verloren met 2-4. Maar de wedstrijden erna wist fc Harlingen gelijkspel te spelen en zo toch een puntje mee te pakken. Tegen MKV werd er driemaal verloren. Zij zijn dan ook eerste geworden. Maar tegen AVC waren ook erg leuke wedstrijden. De eerste werd kansloos verloren maar de tweede wedstrijd werd nog maar net verloren door fc Harlingen. De laatste wedstrijd tegen AVC werd door de Harlingers gewonnen met 3-1. Een prachtige derde plaats voor de meiden.

 

Fc Harlingen JO15

Soms heb je er van die seizoenen bij waar je veel meer van verwacht. Dit was ook zo bij JO15-1. Een mooi geselecteerde groep waarbij helaas vele pijntjes de kop op kwamen steken. Wegens de groei voornamelijk. Een dan ook nog eens de pech hebben dat er drie punten in mindering worden gebracht draagt ook niet veel bij. Toch bleef dit team volhouden. In de eerste klasse zijn ze op de tiende plaats geëindigd. JO15-2 is eveneens op een tiende plaats geëindigd. Vele wedstrijden werden er verloren maar tegen Franeker werd er met 2-7 gewonnen. Ook tegen Deinum werd er met 7-1 gewonnen. Op Terschelling speelden ze gelijk (2-2) en tegen de koploper werd er slechts met  0-1 verloren. JO15-3 is op een negende plaats geëindigd. Officieel staat er nog een inhaalwedstrijd op de planning en bij winst zou dat de stand nog kunnen veranderen. Tegen Zeerobben werd er een puntje gepakt en tegen FVC en Tzummarum werd er gewonnen (9-0 en 0-6).   

 

Fc Harlingen JO17

De tweede competitiewedstrijd werd door de Harlingers nipt verloren met 2-3. Tegenstander was Zwaagwesteinde welke nu koploper is. Verder was het overwinning op overwinning. De meest verrassende wedstrijd was toch eigenlijk wel de thuiswedstrijd tegen Stiens. Deze eindigde in een 2-2. Fc Harlingen bereikt hiermee de tweede plaats met 25 punten. Maar ook in de beker deed en doet dit team het uitstekend. In de voorronde lieten ze Franeker, Workum en Scharnegoutum achter zich. Daarna kwam IJVC/Blauwhuis naar Harlingen en ook deze bekerwedstrijd werd gewonnen met 3-1. Op 15 december vertrokken de mannen naar Dokkum om daar de volgende bekerronde tegen Be Quick JO17-2 te spelen. Met voortreffelijk voetbal werd er 1-4 gewonnen en namen de mannen de drie punten mee naar huis. Nu zitten ze bij de laatste 21 en is het afwachten welke tegenstander zij zullen treffen. MO17 moet op 19 januari nog een inhaalwedstrijd in Leeuwarden spelen tegen Lac Frisia. Toch kunnen ze al wel terugkijken op een mooi seizoen in de eerste klasse. De competitie begon met tweemaal een gelijkspel en een nipt verlies. Maar daarna wisten ze in Workum met 0-11 te winnen. Ook tegen Beetgum die uiteindelijk als derde geëindigd is behaalden de meiden een 2-1 winst. Een mooie vijfde plaats houden de meiden er aan over.

 

We gaan op naar een nieuw jaar. Wat ons dat gaat brengen? Geen idee, maar fc Harlingen gaat ervoor! Namens de gehele jeugdafdeling een sportief maar bovenal gezond 2019!

|Doorsturen

BuienradarAgenda