Sport

Tang Soo Do United Kingdom Open

Op zaterdag 27 april was in Cardiff, Wales de Tang Soo Do United Kingdom Open. Dit evenement wordt elk jaar georganiseerd door Master John Trudgill en trekt meer dan duizend deelnemers van over de hele wereld. Dit jaar was Shi Sun Tang Soo Do uit Harlingen aanwezig met vier deelnemers; Hillebrand Pander, Linda de Bock, Thomas de Bock en Master Ronald Pander.

In een ongelooflijk sterk deelnemersveld met de beste sporters van over de hele wereld hebben deze vier deelnemers hun uiterste best gedaan. Linda kwam uit in de divisie voor dames met zwarte band en behaalde op élk onderdeel waarin gestreden werd een medaille. Ze behaalde goud met sparren én loopvormen, daarnaast behaalde ze brons met wapenloopvormen. Ronald kwam uit in de divisie voor meestergraden, dat zijn mensen met de zwarte band 4e dan en hoger. Daarin behaalde hij twee medailles; goud met wapenloopvormen en brons met loopvormen. Hillebrand en Thomas deden hun uiterste best maar vielen dit keer helaas net buiten de prijzen. Master Pander is daarom ook ontzettend trots op de deelnemers.

Naast dit toernooi waren er in de dagen er voor en na diverse activiteiten voor de zwarte banders; op woensdag namen ze deel aan een ‘Red and Black Belt Class’ van Master Trudgill. Op donderdag deden ze een proefexamen voor hun volgende graad. De zondagochtend stond in het teken van een zeer bijzonder en exclusief seminar. Grootmeester H.C. Hwang uit Korea gaf een drie uur durend seminar aan een selectief internationaal gezelschap van ongeveer honderdvijftig zwarte band dragers. Ronald en Hillebrand waren hierbij aanwezig en zullen deze unieke ervaring niet snel vergeten.

Vanaf nu zijn de sporters weer in training voor het volgende toernooi; de Open Nationale Kampioenschappen op 22 juni in de Waddenhal in Harlingen. Voor iedereen die eens wil komen kijken bij een toernooi is dit de perfecte gelegenheid.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda