Voetbal

Talentenfabriek Zeerobben komt op stoom

Het was alweer een tijdje stil rond de selectie van jeugdspelers voor de verschillende selecties maar ondertussen is er bij vier jeugdspelers alweer een brief van de KNVB op de deurmat gevallen met daarin een uitnodiging voor het spelen van twee selectiewedstrijden voor ‘jongens onder de 13’ en ‘onder de 14’. De KNVB en de BVO’s in Noord Nederland gaan dit seizoen meer samenwerken en dat resulteerde in een eervolle uitnodiging voor Nick de Wit, Riemer Hameter, Hessel Oswald uit JO13-1 en Stijn Scheffer uit JO15-1. 

Nick de Wit is reeds als Waddenrobke bij Zeerobben begonnen. Hij is een snelle en technische speler die op meerdere posities in het veld uit de voeten kan. Daarnaast is Nick conditioneel ijzersterk. Nick speelt zijn meeste wedstrijden als centrale middenvelder of aanvaller in JO13-1.

Opvallend binnen de jeugdafdeling is dat steeds meer jeugdspelers de overstap maken naar Zeerobben. Het zijn vaak spelers die zich verder willen ontwikkelen als voetballer en Zeerobben daarvoor als springplank zien. Niet alleen de kinderen uit de omliggende dorpen maar ook uit de eigen stad maken die keuze, meldt Zeerobben: “Voetballen met goede spelers om je heen maakt je zelf als voetballer natuurlijk ook beter  en is goed voor de verdere  ontwikkeling. Riemer Hameter en Hessel Oswald zijn daar een voorbeeld van. Zij maakten afgelopen zomer de overstap van fc Harlingen naar Zeerobben en spelen daar nu in de JO13-1. Riemer kwam al snel als talentvolle keeper onder de lat te staan. Riemer heeft een goede reflex en kan ook erg goed ver uit zijn goal keepen. Hessel heeft zich, na de overstap naar Zeerobben, snel in de kijker gespeeld bij de KNVB. Hessel is een technische speler met een enorme drive. Hessel speelt zijn wedstrijden bij JO13-1 meestal als rechtsbuiten. En deze week kwam er ook nog een uitnodiging voor Stijn Scheffer binnen voor het spelen van selectiewedstrijden voor ‘jongens onder de 14’. Stijn kwam dit seizoen over van AVC. Er is nog een lange weg te gaan voor deze jongens die  een plaatsje moeten proberen te veroveren in de selectie. De kandidatenlijst hiervoor telt ongeveer 36 namen. Maar het begin is er!”

|Doorsturen

BuienradarAgenda