Swette Switters DS 1 - VVH DS 1

Afgelopen zaterdag mochten VVH dames 1 afreizen naar Scharnegoutum om daar een potje volleybal te spelen. Met maar één punt verschil op de ranglijst een belangrijke wedstrijd voor de Harlinger dames.

Van te voren is de spelstrategie met de coach en spelers doorgenomen. Belangrijk voor de dames om vanaf het begin een goeie servicedruk te leveren en rust te houden in de passing. Een positieve houding naar elkaar toe en vol overtuiging, energie en vertrouwen te spelen.

Anton begon met de volgende zes speelsters: Iris en Mirthe op de buiten, Anique en Manon op de mid, Yvette op de spelverdeling en Anniek op de diagonaal. Alles wat er verteld was voorafgaand aan de wedstrijd leek vergeten te zijn waardoor ze al snel op een 2-12 achterstand kwamen. De dames van Harlingen hadden erg veel opslagfouten waardoor de stand alleen maar verder uitbreidde. Na een oppep time-out van Anton moest er een knop om bij de Harlinger dames. De persoonlijke fouten werden er uitgehaald en er werd meer druk geleverd. De achterstand werd langzaam verkleind en na een fantastische serve-serie van Iris werd de set alsnog door Harlingen gewonnen met een spannende stand van 24-26.

De tweede set werd er op de buiten een wissel gemaakt en kwam Regina er in voor Mirthe. De set begon heel gelijk op en aan beide kanten werd er lekker aangevallen. Helaas viel midspeler Anique verkeerd op haar knie en moest geblesseerd afhaken. Ilse nam haar plekje over en liet dat gelijk merken met een paar mooie ballen in de blokkering. Toch was het net niet genoeg om de tweede set naar VVH kant toe te trekken. De set werd verloren met stand van 25-21.

De derde set gingen de dames er weer met volle moed tegenaan. Iets wat vrij lastig is aangezien ze in de derde set nooit op z’n sterkst beginnen. De dames waren slordig in hun spel, maakten veel eigen en onnodige fouten. Lang bleef het gelijk opgaan met steeds een punten verschil van twee. De dames moesten harder gaan werken als ze deze set wilden winnen. Dit gebeurde in de eindfase dan ook. Met 20-25 had Harlingen weer de voorsprong in sets.

De vierde set kwam Senna er in voor Anniek op de diagonaal en viel er gelijk een paar snoeihard aan. Deze set zat iedereen er heerlijk in en lieten de dames hun gewenste niveau zien. Na een mooie serve serie van Yvette werd de voorsprong uitgebreid naar 7-14. De dames speelden slimmer en keken goed waar de ruimte lag aan de overkant. Na wederom ook een goeie serve serie van Iris kwam Harlingen steeds dichter bij de winst. Op match point mocht Regina serveren en deed dit gelijk zo goed, dat de laatste set gewonnen werd met 14-25.

Al met al was het een erg leuke en leerzame wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Coach Anton was ook erg tevreden na de tijd en er gaan vier mooie punten weer mee terug naar Harlingen en neemt VVH dames 1 de vijfde plek in op de ranglijst.

Aankomende zaterdag mogen de dames weer in de Waddenhal hun kunsten laten zien. Om 17:00 uur spelen ze tegen de nummer 4 S.N.V.V DS 3. Het belooft een spannende wedstrijd te worden om de vierde plek.