Succesvol weekend voor damesteams HMHC

De beide damesteams van HMHC beleefden vorige week een succesvol weekend. zowel de Dames als de Jong Dames wonnen hun wedstrijd. Komend weekend spelen ze beiden thuis, dus publiek is van harte welkom.

Dikke winst voor Harlingen Jong Dames

Zondag 31 oktober speelde Harlingen Jong Dames tegen Dokkum jong dames. Harlingen ging er met een goed gevoel in en hoopte op 3 punten. In de tweede minuut kwam daar een begin aan. De eerste goal voor Harlingen viel uit de strafcorner die aangegeven werd op (onze jarige jet) Melanie Nota die een slag op goal deed en Annemiek Hettema daardoor scoorde uit de rebound.

Al snel vielen de volgende goals door ook onder andere Sterre de Ruyter, Tess Meijer, Wies Veenstra, Esmee Kooistra, Melanie Nota, Edine Outhuijse & Lilian Wijtsma. Ook kwam Dokkum met een goede actie terug waardoor zij ook een puntje meekonden pakken.

De uiteindelijke eindstand was 22-1. Het was een leuke positieve wedstrijd. Aankomende zondag ontvangen de Jong Dames Steenwijk inde thuishaven! 12:15 Thuis. Hopelijk tot dan.

Harlingen dames 1 neemt 3 punten mee naar huis

Na een weekje rust was het weer tijd voor een wedstrijd. Deze keer reisden de Dames af naar het pittoreske Meppel. Na fluitsignaal lieten de dames van Harlingen meteen zien dat ze de sterkste op het veld waren.

Al gelijk kregen de Harlingers flinke kansen. De combinaties waren mooi en al na een minuut of vijf was er het openingsschot van aanvoerster Jill Burkels, die de ruimte kreeg op rechts. Meppel liet zich niet kennen en brak een aantal keer door. Gelukkig was de verdediging van Harlingen, onder leiding van keepster Sterre Brouwer, erg scherp. Via een strafcorner scoorde Nynke de tweede voor Harlingen.

Helaas niet veel later wist Meppel een kans af te maken, 1-2. Harlingen ging nog niet onderuit hangen en na wat vele rebounds wist Maud met haar backhand de bal in het net te krijgen. In het tweede kwart bleef Harlingen aanvallen en legde Hannah de vierde erin. Meppel kwam er af en toe nog wel door heen, maar gelukkig wist Sterre de 1 tegen 1 te winnen van de spits.

Inge wist ook nog een doelpunt mee te pakken en bracht de stand op 1-5. Meppel kreeg nog wat strafcorners, die werden er gelukkig uitgehaald. De strafcorner van Harlingen werd daarentegen wel benut door Jill. De dames gingen de rust in met 1-6. Helaas wisten ze het in de tweede helft niet helemaal door te zetten en ging het scoren niet zo makkelijk af. Toen was het Meppel die in het laatste kwart er nog eentje in wist te prikken. Harlingen bleef door vechten maar de einduitslag bleef 2-6, wel met 3 punten het veld af.

Zondag spelen ze thuis tegen Hoogeveen om 14.00 uur, komen jullie hen aanmoedigen?