Succesvol weekend voor Dames teams HMHC

Jong Dames wint verdiend van Graspiepers

Zondagochtend 26 september stonden de Jong Dames van Harlingen al vroeg op de club, fris en fruitig. Sommigen een beetje met een kater, maar ze gingen er allemaal voor. De wedstrijd van de veteranen liep wat uit dus uiteindelijk begon de wedstrijd 20 over 12. Het regende zelfs een beetje, maar tijdens de wedstrijd brak de zon door, een goed teken.

De wedstrijd begon goed met onze trouwe supporters aan de kantlijn en Harlingen dominant in het veld. Er vielen veel kansen, maar er vielen helaas geen goals na het eerste kwart. Gelukkig viel vlak voor de rust de 1-0 voor de Harlinger Jong Dames. Hierdoor was er veel hoop voor de tweede helft. In het derde kwart viel al snel de 2-0 voor Harlingen. Hierna volgden nog veel kansen en zelfs de tegenstander bood nog weerstand door een counter, maar gelukkig was daar trouwe keepster Sanne die hem tegenhield waardoor het uiteindelijk 2-0 is gebleven.

Het was een mooie wedstrijd om te kijken met af en toe wat spanning maar Harlingen was zeker dominant. De wedstrijd mooi afgesloten met een heerlijk klaargemaakte lunch met onder andere pastasalade, stokbrood en verse soep gemaakt door Els, waar de tegenstander ook nog even mee at. Zo werd het weekend mooi afgesloten voor de Jong Dames van Harlingen.

Dames 1 laat het publiek genieten op deze mooie zondag

“Dames, het was een mooie hockey-zondag” zeiden de coaches trots na de gelijkspel tegen Quick Stick Heerenveen. Harlingen kwam het veld op met gezonde zenuwen verwachtende een pittige pot te spelen tegen een moeilijke tegenstander. Na het eerste fluitsignaal gaf Harlingen goede hoge druk, waardoor de bal niet in de eigen cirkel te vinden was. Het tweede kwart begon iets minder sterk, Quick Stick kreeg een strafcorner die zij na heel wat overspelen net over de lijn kregen, 0-1.

Maar de Harlinger dames gaven de strijd niet op! De dames zette de hoge druk goed door en wisten een aantal mooie kansen te creëren die ze helaas niet wisten te benutten. Door mooi samenspel en de wil om niet van deze dames te verliezen wist de dames na een harde klap in het goal de 1-1 te scoren.

Hierna kwam er heel wat energie vrij bij zowel de dames van Harlingen, de dames van Quickstick en het publiek. Het spel van Harlingen zakte hierdoor iets in waardoor Quickstick nog wat kansen kreeg en zelfs een strafcorner meekreeg. Gelukkig wisten de Harlinger Dames zich te herpakken waardoor de wedstrijd eindigde met een 1-1 eindstand. Er had zeker meer in gezeten voor de Harlinger dames, maar met deze uitslag zijn de dames ook zeker niet ontevreden.

Aankomend weekend zijn de Harlinger Dames een weekendje vrij, waardoor ze genoeg tijd en energie hebben voor de uitwedstrijd tegen Dash op 10 oktober. Na de derde competitie wedstrijd hebben de meiden en staf hun verbeterpuntjes helder en gaan ze hier volop op trainen.