Sport

Succesvol damtoernooi Excelsior

Dinsdagavond hield damclub Excelsior haar jaarlijkse open sneldamavond. Iedereen was welkom. Ook dit jaar deden er weer oud-leden en huisdammers mee. Er hadden zich voor deze avond vijftien dammers aangemeld. Dat was iets minder dan vorig jaar, maar de gezelligheid was er niet minder om.

 

Er werden zeven rondes gespeeld met een bedenktijd van tien minuten per persoon per partij. In iedere groep waren er drie prijzen en er was een hoofdprijs bestaande uit een boodschappenpakket. Voor iedereen die buiten de top drie eindigde was er een troostprijs, zodat uiteindelijk niemand met lege handen naar huis ging.

Nadat secretaris Marco Bekema om acht uur de opening verrichtte gingen de dammers los. Door het snelle speeltempo ontstonden er soms verrassende standen en uitslagen op het bord. Toen rond kwart voor elf de balans kon worden opgemaakt, werden de prijzen als volgt verdeeld:

 

Groep 1

1. Jan Stelwagen    10 ptn

2. Koop de Vries    8 ptn

2. Dick Bekkema   8 ptn

 

Groep 2

1. Marco Bekema   12 ptn

2. Elle van Keimpema           11 ptn 

3. Suzanne de Jong                10 ptn

 

De hoofdprijs ging, als winnaar van de sterkste groep, naar Jan Stelwagen. De volledige uitslag is te vinden op www.damclubexcelsior.nl.

Volgende week is er weer een reguliere damavond. Lijkt het je leuk om een keer te komen of mee te doen? Je bent vanaf 20.00 uur van harte welkom in De Koegelbult.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda