Sport

Successen voor Tang Soo Do school Shi Sun

De afgelopen tijd stond voor Tang Soo Do school Shi Sun uit Harlingen in het teken van een tweetal belangrijke momenten. Zo waren er op zaterdag 2 november in de eigen Do Jang aan de Oosterparkweg in Harlingen examens voor gekleurde band dragers en deden zes sporters mee aan het Open Europees Kampioenschap in Zevenhuizen (ZH).

Door Master Ronald Pander

 

Op de examens van 2 november waren dit keer een record aantal van 47 sporters van Shi Sun aanwezig, die door de instructeurs voorgedragen waren om examen te doen voor hun volgende graad. Deze deelnemers bestonden uit de jongste sporters, de Tijgers, met leeftijden tussen de 4 en 7 jaar, beginners en gevorderden. Op een examen wordt alle geleerde stof van de deelnemers gevraagd en beoordeeld door een jury. Alle deelnemers zijn geslaagd voor hun volgende graad, dus dat was een geweldige prestatie voor zo’n grote groep.

Op zaterdag 9 november vonden in Zevenhuizen (ZH) de Open Europese Kampioenschappen plaats met ruim 235 deelnemers uit zes verschillende landen. Shi Sun was hier met zes deelnemers aanwezig en die wisten in het sterke deelnemersveld toch een behoorlijk aantal prijzen op verschillende disciplines in de wacht te slepen. In totaal ging Shi Sun met zes bekers naar huis.

De prijzen waren voor: Sanne Wierda: goud met sparren. Renske Sijtsma: zilver met sparren. Romke Veenstra: brons met sparren. Ronald Pander: goud met wapenloopvormen, zilver met sparren en brons met loopvormen.

Daarnaast is de hoofdinstructeur van Shi Sun, Master Ronald Pander, erg trots op de overige deelnemers die helaas net buiten de prijzen vielen. Dat leed werd voor Hillebrand Pander nog wel een beetje verzacht, want ondanks dat hij niet in de prijzen gevallen is, werd hij aan het eind van het toernooi naar voren geroepen en mocht een oorkonde in ontvangst nemen voor de beste scheidsrechter. Deze oorkonde had hij verdiend door naast zijn deelname ook als scheidsrechter op het toernooi aanwezig te zijn en werd door de organisatie geprezen om zijn strakke leiding, duidelijkheid naar de deelnemers en toeschouwers toe, bevlogenheid met de jongere deelnemers en enthousiasme.

Tang Soo!

|Doorsturen

BuienradarAgenda