Sport

Slotavond biljarters Centraal

Na twee jaar niet, dit jaar dus wel een slotavond. De biljarters van Hotel Centraal sloten met hun laatste wedstrijdavond het seizoen 2021/2022 af. De spelers werden verdeeld in twee groepen en moesten een aantal caramboles libre, bandstoten en driebanden maken en van tevoren aangeven in welke spelsoort ze de carambole wilden maken. 

Het werden spannende partijen en er waren twee personen die er ver boven uitstaken: Nico Outhuyse en ‘nieuwe seun’ Dick Steinraht. Er was ook iemand die er niks van bakte. De ene groep speelde vier wedstrijden, de andere vijf. Op deze avond ontbraken Richard Zeinstra, al weken rondtrekkend met Hanneke in zijn camper, Guus Gerritsen van der Hoop, nog herstellende van een heupoperatie en Foppe W. Molenaar, drukke werkzaamheden.

Er zijn echte prijs biljarters en er zijn die meedoen belangrijk vinden. Tot die laatste categorie behoort onder andere Jan Faber. Jan speelt niet slecht, maar heeft weinig geluk en laat dat soms duidelijk horen. Ido Homminga ervoer dat Jan het wel kan en verloor dus op het nippertje. Volgende keer gaat het vast beter Jan.

In deze groep was iedereen wel aan elkaar gewaagd, maar liefst drie spelers eindigden met hetzelfde aantal punten. Theo Outhuyse verloor twee partijen, tegen Theo Kalksma en Ido, heel dik. Hij won echter ook twee en wel van broer Nico, een puike prestatie, en van Jan. Theo was redelijk tevreden.

Theo Kalksma kende wat up en downs. Won ook twee partijen, van naamgenoot Theo en van Jan. Toch was hij niet helemaal tevreden, vond dat hij weinig geluk had, maar geluk moet je afdwingen.

Ido Homminga won ook twee partijen en wel van de beide Theo’s. De twee andere verloor hij nipt, waaronder dus tegen Jan. Ido speelde goed en werd soms wat afgeleid doordat hij ook wedstrijdleider was (wat hij uitstekend doet) en er voor moest zorgen dat de wedstrijden door moesten gaan. Een kleine handicap dus.

Zoals boven vermeld stak Nico er deze avond bovenuit. Hij speelde serieus en zat in een flow. De enige nederlaag tegen broer Theo deed wel een beetje zeer, maar de winst in de andere partijen verzachtte de pijn ruimschoots. In deze vorm is Nico bijna onverslaanbaar, de terechte winnaar.

In de andere groep staken er eigenlijk twee met kop en schouders boven de rest uit. De één als winnaar en de ander als verliezer.

Henk Metz had een avond die hij nog niet vaak heeft meegemaakt. Wat hij ook probeerde, het ging niet. Hij verloor al zijn partijen. Het ontlokte Dick Steinraht de opmerking: “Henk je bent toe aan vakantie, je moet je hoofd leeg maken.” Dat advies werd direct opgevolgd.

Frank Ploeg bleef deze avond ook wat achter. Won één partij, van wie is wel duidelijk. De rest was knokken. Hij werd er wat moedeloos van, wat je ook duidelijk kon zien aan zijn lichaamstaal. Vaak in de prijzen, nu helaas niet.

Bij wie het ook wat minder ging was Harry van der Slacht. Hij begon goed tegen Frank. Won nog van Henk, had echter tegen Dick, Corrie en Anne geen schijn van kans.

Het liep bij Corrie Hobma deze avond wat beter dan de avonden ervoor. Hij won drie partijen. Tegen Dick had hij geen schijn van kans, wie echter wel. Tegen Anne kwam hij een driebamder te kort. Corrie was tevreden.

Wie ook in vorm was, wel verrassend, was Anne van der Meer. Hij verloor maar één partij en speelde geweldig, net of hij nooit anders doet. Na alle corona ellende voelde hij zich goed en dan moet je oppassen voor Anne.

De onbetwiste winnaar in deze groep was Dick Steinraht. Als nieuw lid en nieuwe inwoner van Harlingen heeft hij zijn visitekaartje duidelijk afgegeven. Niemand kon van hem winnen, het waren allemaal ruime overwinningen. Na afloop deed hij wat verbaasd en bijna verontschuldigend keek hij de andere spelers aan. Het was echter zeer verdiend.

Na afloop reikte voorzitter Theo Kalksma de prijzen uit met een toepasselijk woordje en wenste iedereen een prettige vakantie en tot na de Visserijdagen.

 

Uitslagen

Poule 1: 1e. Nico Outhuyse 2e. Ido Homminga 3e. Theo Kalksma

Poule 2: 1e. Dick Steinraht 2e. Anne van der Meer 3e. Corrie Hobma

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda