Seniorenteams fc Harlingen

‘Hoeveel kansen heb je nodig om een doelpunt te maken?‘ Dat was zondag een veel gehoorde vraag op Sportpark Vierkantsdijk bij de wedstrijd tussen fc Harlingen en sc Terschelling. Kansen waren er namelijk genoeg voor de thuisploeg, maar het duurde ruim een uur voordat de score werd geopend.

Fc Harlingen won met 3-0 van Terschelling.

Dat er voor rust niet gescoord werd, mocht een wonder heten. Terschellinger doelman Jorn Doeksen behoedde zijn ploeg keer op keer van een achterstand. Na de rust ging fc Harlingen door met zoeken naar de openingstreffer. Dit duurde uiteindelijk tot de vijfenzestigste minuut toen Remko Zandberg de thuisploeg eindelijk op een welverdiende voorsprong kon zetten. Vier minuten later wist Sander Zeilmaker het net ook te vinden en hij maakte er 2-0 van. Tien minuten voor tijd rondde Aaron Bouwhuis beheerst af: 3-0. De drie punten erbij en fc Harlingen blijft bovenin meedoen.

Vrouwen 1

De afgelastte uitwedstrijd van zaterdag werd gelukkig afgelopen maandagavond al ingehaald en Vrouwen 1 van Tzum kwam voor deze keer naar Harlingen. Met 3-1 hielden de Harlingers de punten in eigen huis en de Vrouwen zijn met 15 punten uit 5 wedstrijden de terechte koploper.

Overige uitslagen

Om 14.00 uur waren de mannen van het Tweede aan de beurt. Zij namen het op tegen Renado. Met goals van Jesse en Ronin werd met 2-1 gerust. Na de rust ging fc Harlingen sterk door en uiteindelijk werd het door goals van Adam en Jesse een mooie overwinning van 4-2. Het Vierde verloor met 1-7 van LAC Frisia 2.

Programma

Vrouwen 30+ gaat vrijdagavond op bezoek bij LSC en gaat het daar in een 7x7 wedstrijden opnemen tegen 30+ teams van vv Blauw Rood’20, Hielpen, Tzum en LSC. Vrouwen 1 reist zaterdag af naar Scharnegoutum en met zondag twee wedstrijden belooft ook die dag weer een heerlijke voetbaldag te worden. Slotstuk van deze dag wordt uiteraard de wedstrijd van fc Harlingen 1. Zij gaan het in Nij Beets opnemen tegen Blue Boys 1.