Senioren van fc Harlingen

Fc Harlingen VR1

De Vrouwen 1 van fc Harlingen speelden zaterdag een uitwedstrijd tegen Sc Bolsward VR2. Al snel werd het duidelijk dat fc Harlingen de bovenliggende partij was. Ondanks dat er van beide kanten weinig kansen waren, scoorde fc Harlingen al binnen tien minuten. Dit was ook het enige doelpunt van de eerste helft. In de tweede helft is Bolsward niet meer gevaarlijk geweest. Door nog eens drie doelpunten werd er eenvoudig met 0-4 gewonnen in Bolsward. Fc Harlingen lijkt de doelstelling van dit seizoen te kunnen halen, namelijk eindigen in de top drie van de competitie. Ze gaan voor het hoogst haalbare op dit moment en dat is de tweede plek. Woensdag speelden de Vrouwen 1 thuis een inhaalwedstrijd tegen Mulier, daarover later meer. Zaterdag speelt het team in Sneek tegen Waterpoort Boys VR1.

Fc Harlingen 1

Zondag speelde fc Harlingen 1 de thuiswedstrijd tegen De Sweach. Daar waar de jongens eerder dit seizoen in Beetsterzwaag nog een stroeve start kenden, hadden ze zondag geen kind aan De Sweach. Na iets meer dan een kwartier te hebben gespeeld opende Jarno Attema de score voor fc Harlingen. Kort hierop werd er door De Sweach hands gemaakt binnen de zestien en was het Remko Zandberg die de penalty beheerst binnenschoot. Zo'n vijf minuten voor rust werd de 3-0, 4-0 en de 5-0 gemaakt. Fc Harlingen bleef in de tweede helft wel druk houden, maar de gasten uit Beetsterzwaag leken vijf tegendoelpunten wel genoeg te vinden en maakten weinig aanstalten de eigen helft te verlaten. Fc Harlingen spaarde de krachten en speelde de wedstrijd rustig uit. Wel wist De Sweach nog een keer te scoren en zo eindigde deze ontmoeting in een eenvoudige 5-1 overwinning voor fc Harlingen. Donderdagavond speelde fc Harlingen een thuiswedstrijd tegen Black Boys maar daarover later meer. Zondag gaat het vlaggenschip van fc Harlingen op bezoek in Damwoude waar gespeeld wordt tegen De Wâlden. Een ploeg die in zwaar weer zit, want in de laatste vijf wedstrijden werd slechts één puntje gepakt en men heeft de punten hard nodig om degradatie te ontlopen. In de eerdere onderlinge ontmoeting dit seizoen wist fc Harlingen de winst met enige moeite naar zich toe te trekken. Hoe het zondag zal verlopen weten we rond de klok van vier uur. De aftrap in Damwoude is zondag om 14.00 uur.

Overige uitslagen

Fc Harlingen 3 verloor in Leeuwarden met 5-3 van Friesland en fc Harlingen 4 verloor van Oosterlittens 4 met 2-4.