Sport

Seizoensafsluiting ZV de Vikings

Na een geweldig seizoen waarin het competitieteam na één jaar landelijke C-klasse promoveerde naar de landelijke B-klasse, het competitieteam in de D-3 mooie resultaten haalde, prima gepresteerd werd bij de regio A- en B- kampioenschappen, veel medailles werden gewonnen tijdens de regionale miniorenfinales, een mooie groep zwemmers zich kwalificeerde voor de Nederlandse Kampioenschappen en heel veel zwemmers plezier beleefden aan de zwemsport, werd het seizoen op vrijdag 6 juli afgesloten met clubkampioenschappen en een heerlijke barbecue.

De jongere zwemmers zwommen drie afstanden, rugslag, schoolslag en vrijeslag. Voor de oudere zwemmers kwam daar de vlinderslag bij. Er werd hard gezwommen. Clubkampioen bij de heren werd Hessel Broekstra, bij de dames was de titel voor Noa Teuben. De familie-estafette werd gewonnen door de familie Van der Tuin. Prijzen (bonnen) zijn hiervoor beschikbaar gesteld door Bakkerij Elsinga.

Dit jaar voor het eerst een ludieke estafette voor de ‘vrienden’. In plaats van heel hard zwemmen, kwam het dit jaar vooral aan op hard blazen. Per team zat er een zwemmer in een flamingo. Deze zwemmer moest zo snel mogelijk een ballon kapot blazen, daarna moest het team zo snel mogelijk met flamingo en al naar de overkant van het bad, om snel een rokje en een haarband te stappen en weer terug naar de finish. De estafette werd gewonnen door Jip, Hidde en Jetze.

 

De prijzen voor de meest gezwommen persoonlijke records werden dit jaar gewonnen door:

Dames:

1 Marte Hieke van der Kamp, 2 Sarina Beuker, 3 Rianne Beuker

Heren:

1 David da Silva Miranda, 2 Hessel Broekstra, 3 Yoram van der Tuin

Ook werden Marte Hieke van der Kamp, Noa Teuben, Hessel Broekstra en Kai Zwerver in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een prestatiemedaille van de KNZB voor hun prestaties in het seizoen 2016-2017.

Voor de uitslagen van het clubkampioenschappen 2018 zie www.zvdevikings.nl

|Doorsturen