Sport

Seagulls naar landelijke Beeballdag

Op een heerlijke zomerse dag hebben de beeballers van Seagulls een goed georganiseerd jeugdtoernooi gespeeld bij Caribe te Groningen. De KNBSB organiseerde zaterdag 1 juni een Landelijke Beeballdag in Groningen. Beeball is speciaal bedacht voor kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar en wordt gespeeld in twee vormen: Rookie league (2 honken en een thuisplaat, slagstatief) en Major League (3 honken en een thuisplaat, coachpitch).

Vol enthousiasme reisden de jeugdige Seagulls naar Groningen, om met twee teams deel te nemen aan dit leuke evenement. Het toernooi werd afgetrapt met een gezamenlijke warming-up op muziek. Het programma bestond uit drie wedstrijden per ploeg; één in de Major League en twee in de Rookie League.

Seagulls 1 mocht beginnen met een Major League wedstrijd met Caribe 2 en Drachten Diamonds. Het Seagulls-team bestond uit de spelers Brent, Cody, Tommy, Stijn en Luuk. De begeleiders waren trainer Evan en hulpouder Marlies. De jonge Seagulls sloegen er flink op los en als veldpartij werd er keurig verdedigd met mooi aftikken en samenspel.

Voor Seagulls 2 mochten Joyce, Wout, Willemijn en Aaron hun slagwerk voor het eerst laten zien in de Rookie league. Dit team stond onder leiding van trainer Herman en hulpouders Davy en Maaike. Het spelplezier spatte van het team af en ook zij lieten zien goed te kunnen slaan!

Na drie partijen was iedereen zichtbaar moe, maar voldaan. De teams kregen allemaal een beloning en ook kregen de jonge Seagulls nog wat lekkers. Ouders en coaches waren zeer tevreden. De aanwezige andere verenigingen complimenteerden de Seagulls met het niveau van de beeballers en erkenden blij te zijn met de toevoeging van de vereniging.

Tijdens de Landelijke Beeballdag worden geen punten bijgehouden, omdat dit toernooi alleen maar winnaars kent! Met twee trotse trainers, hulpouders en blije gezichten bij de spelers vertrokken de Seagulls weer richting Harlingen.

Kinderen vanaf 5 jaar mogen meedoen met het Beeball-team en zijn van harte welkom op donderdag vanaf 18:00 uur op het veld bij de Waddenhal in Harlingen. Contact: secretaris@noordwestfrieslandseagulls.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda