Sport

Ruud Warmerdam wint Nieuwjaarstoernooi Boulegoed

Op 8 januari heeft Boulegoed na twee coronajaren weer het traditionele Nieuwjaarstoernooi gehouden. Met een opkomst van 43 deelnemers bleek er genoeg animo, om weer gezellig met elkaar een toernooi te spelen en het boules-seizoen is heel goed begonnen.

Om 12.00 uur hield voorzitter Cees Stam zijn nieuwjaarsspeech en hij keek terug op 2022. Financieel gezien kan Boulegoed terugblikken op een jaar dat met zwarte cijfers werad afgesloten, dankzij steun van de overheid alsmede nieuwe sponsors en clinics. Sportief gezien doet Boulegoed het in de NPC (Nationale Petanque Competitie) best goed. De interne toernooien waren in 2022 een groot succes, maar jammer genoeg ging door te weinig deelname het Walle Geertjetoernooi niet door. 

Al met al een geslaagd jaar. De voorzitter toostte op een nog beter jaar en wenste iedereen een gelukkig en gezond 2023 toe. Het toernooi kon beginnen. Aan de wedstrijdtafel maakten Annemarie Rietman en Adrie Visser de indeling bekend en kon er worden gestart met boulen. Na de eerste ronde was er traditiegetrouw voor iedereen een heerlijke kom snert met roggebrood en spek. Na de drie partijen a la mêlee werden de prijswinnaars door spreekstalmeester Karel Visser bekendgemaakt. Traditiegetrouw was er voor iedereen een prijs.

Van de 43 deelnemers was er natuurlijk eentje die als laatste eindigde. Henk Schikker eindigde met 0 gewonnen wedstrijden en -27 als laatste. Bij de beste deelnemers waren er slechts 6 met drie gewonnen wedstrijden. Winnaar was Ruud Warmerdam 3W + 25. Daarna volgden Gerrit Hiemstra, Jenny Bakker, Folly Berends alle drie met 3 W + 21, Anna Lichtendahl 3W + 16 en Karst v.d. Heide met 3W + 12. Na afloop was het nog een heel gezellig samenzijn.

|Doorsturen

BuienradarAgenda