Ruime nederlaag fc Harlingen 1

Wat een mooie voetbalmiddag had kunnen worden afgelopen zondag bleek een wedstrijd te worden waar nog lang over nagepraat gaat worden. In een wedstrijd waarin de scheidsrechter de hoofdrol opeiste, leed fc Harlingen 1 een ruime nederlaag tegen de Wâlden.

Al na één minuut had fc Harlingen recht op een strafschop, nadat Bas Helfferich werd neergelegd binnen de beruchte lijnen, maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten. De gasten speelden een sterk eerste kwartier en het was mede aan doelman Egbert-Jan Panbakker te danken dat er niet gescoord werd. Fc Harlingen kreeg hierna ook kansen. Bij een hoekschop belandde de afvallende bal bij Imro Schouwenaar en hij miste het doel maar net. Remko Zandberg was tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt. Eerst vanuit een vrije trap en daarna op aangeven van Bas Helfferich. Beide keren redde de Wâldster doelman. Tot de rust wisten beide teams het net niet te vinden, maar ging fc Harlingen toch met een goed gevoel de rust in.

Vol zelfvertrouwen begon fc Harlingen aan de tweede helft, maar dit zelfvertrouwen kreeg al snel een enorme deuk. Al snel kwamen de gasten op 0-1, nadat Jurjen Breimer van achteren werd besprongen en de scheidsrechter dit door liet gaan. Toen Jurjen hierover een opmerking maakte kreeg hij kort na elkaar twee gele kaarten en moest het veld verlaten. Hierna had de scheidsrechter het duel niet meer in de hand en deelde in korte tijd nog vijf gele kaarten uit. Tot overmaat van ramp viel ook Imro Schouwenaar nog geblesseerd uit. Binnen tien minuten liep De Wâlden uit naar 0-3. Toen twintig minuten voor tijd de gasten vanuit buitenspelpositie scoorden, blunderde de scheidsrechter opnieuw door de Harlinger grensrechter volledig te negeren. De Wâlden counterde nog naar 0-5. In de slotfase kregen de gasten nog een strafschop. Ook hier werden aan Harlinger zijde gele kaarten uitgedeeld en moest ook Fabian Donderwinkel voortijdig de wedstrijd verlaten. De scheidsrechter deed er goed aan de blessuretijd te laten voor wat het was. Ontzettend jammer dat zo'n man de wedstrijd op een negatieve manier beïnvloedde.

Volgende week met frisse moed aantreden in Sneek tegen Black Boys.