Sport

Rik Moorlag en Loc van Lee winnen Boulodrome-toernooi

Zaterdag 23 november was het weer tijd voor het Boulodrome-toernooi. Het toernooi was al heel snel volgeboekt en er stonden teams op de reservelijst. Op de lijst stonden weer veel goede teams en het beloofde dan ook een pittige dag te worden met mooie en spannende partijen.

Rond 9.45 uur was iedereen aanwezig en kon de loting definitief gemaakt worden en om 10.00 uur werd de wedstrijddag geopend. Zoals meestal drie voorgelote partijen en daarna knock-out met verliezersronde. Na de eerste drie partijen werd de stand opgemaakt en nu bleek al dat er teams, die op papier zeker voor de prijzen konden gaan, niet altijd hun dag hadden en dus in de B-poule terecht kwamen. In de A-poule speelden Loc en Rik als een trein en kwamen overtuigend in de finale. In de andere helft van het schema ging het er hard aan toe. In die halve finale moesten Mark en Rein het opnemen tegen Frans-Jan en Gretha. Frans-Jan en Gretha liepen vlot uit naar een 10-0 voorsprong, maar Mark en Rein gaven niet op en deden er een tandje bij. Uiteindelijk pakten Mark en Rein toch de overwinning met een stand van 13-11.

De finale ging dus tussen Rik en Loc tegen Mark en Rein. De finale was precies het tegenovergestelde van de halve finale. Mark en Rein begonnen sterk en pakten een voorsprong maar Rik en Loc bleven geconcentreerd en sterk spelen waardoor ze aan het eind toch als eerste het dertiende punt konden maken en ze wonnen de wedstrijd met 13-10 van Mark en Rein.

Het was weer een prachtig en geslaagd toernooi met spannende partijen waarvan vele op hoog niveau. De vrijwilligers achter de bar werden bedankt voor hun inzet om iedereen te voorzien van eten en drinken.

 

Uitslag

A-poule

1) Rik Moorlag / Loc van Lee

2) Mark Norder / Rein Koning

A-complementair

1) Wouter Hoekstra / Joyce Termaat

2) Cor van Kollenburg / Ruud Warmerdam

B-poule

1) Siemen Folkertsma / Warner Stienstra

2) Ineke Hilverink / Huite Huitema

B-complementair

1) Sibren Stienstra / Hans Smit

2) Henny Visser / Gerrit Jan Gerritsen

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda