Sport

Rick Vlieger wint Copini 60+ kaatspartij

Er waren natuurlijk twee kanshebbers tijdens deze partij en dat waren Simon de Groot en Rick Vlieger. Iedereen moest drie keer kaatsen en na elke omloop werd er weer geloot en kreeg je nieuwe parturen.

 

In de eerste omloop was Simon de Groot bij Wiebe van Dijk en Pieter Bergsma en moesten ze tegen Harrie Oudendag, Andries Koornstra en Douwe Broersma. Nou die Simon had natuurlijk twee poerbeste maten en aan de andere kant kon Douwe niet een deuk in een pakje zachte butter slaan. Het werd 5-1 en 6-2 voor Simon de Groot c.s. Rick Vlieger was bij Klaas Kloosterman en Geert Voogd en moesten tegen Sieds Swart, Jan Kwast en Tommie Zuiderhof. Dat leek spannend te wudden maar die jongens in partuur Swart vergriemden teveul ballen, 5-3 en 6-0.

 

In de tweede omloop was Rick Vlieger bij Wiebe van Dijk en Jan Kwast en ze moesten tegen Simon de Groot, Douwe Broersma en Geert Voogd. Nou dat was wel spannend het werd zelfs vier eersten gelijk. Dus het ging erom voor de beide toppers Vlieger en de Groot. Maar Vlieger had even was slimmere jongens bij um die knap ut zwakke plak bij de teugenstander wisten te vienen. Op 5-4 en 6-2 pakten de mannen van partuur Vlieger de winnende twee punten.

De laatste partij was Vlieger bij Douwe Broersma en Tommie Zuiderhof. Dient wel gezegd dat die Vlieger alle keren wel beste maten had. Harrie Oudendag, Geert Voogd en Pieter Bergsma waren geen partij en verloren met 5-2 en 6-2. Simon de Groot met Andries Koornstra en Jan Kwast wonnen nog wel van Sieds Swart, Klaas Kloosterman en Wiebe van Dijk. Nou had die Jan Kwast de hele dag hast niet een bal raakt en nou sloeg ie drie ballen van Wiebe in e wandrekken. Ze wonnen met 3-5 en 2-6. Zodoende had Rick Vlieger drie keer gewonnen en werd nummer een met 21 punten. Simon de Groot werd tweede met 18 punten, Wiebe van Dijk werd derde met 17 punten en Jan Kwast vierde ook met 17 punten maar met meer eersten tegen. De mannen kregen allemaal een zak met levensmiddelen van de Plus Lunenborg. En organisator Douwe Broersma kon op een mooie kaatsdag terug zien en de door zijn zuster Elisabeth de Groot gemaakte krans om de nek van Rick Vlieger hangen.

 

Eindstand

1 Rick Vlieger                          21

2 Simon de Groot                                     18

3 Wiebe van Dijk                   17

4 Jan Kwast                               17-

5 Tommie Zuiderhof             17-

6 Klaas Kloosterman             17-

7 Pieter Bergsma                     14

8 Geert Voogd                          13

9 Andries Koornstra              13

10 Douwe Broersma               12

11 Sieds Swart                         11

12 Harry Oudendag                10 

|Doorsturen

BuienradarAgenda