Sport

Rick Vlieger grote winnaar Copini 60+ kaatscompetitie 2018

Zonder verliespartij won Rick Vlieger al zijn partijen meetellend voor het klassement. Maar hij sloot tijdens de laatste speelronde door een onverwacht verlies het seizoen spijtig genoeg niet ongeslagen af. Deze eer viel een apetrotse Wiebe van Dijk ten deel. Ondanks minder partijen dit seizoen te hebben gekaatst, was hij wel de man die ongeslagen bleef.

De winnaars en de rest.

Tijdens de 12e en laatste speelronde, kaatste in perk 1 partuur 1, bestaande uit Piet Stellingwerf, Thom Zuiderhof en Wiebe van Dijk, tegen partuur 2: Rick Vlieger, Hein Bos en Andries Koornstra.

Nou in ut begin leek ut ur niet op met ut partuur van Tommie Zuiderhof. Tommie zelf kon nog niet een Skippiebal rake. Piet Stellingwerf kwam maar moeilijk op gang, ut leek wel sun ouwe stoomlocomotief die dure oek even voor ze op gang binne. En Van Diek die ston ur wel maar was even vergeten dat je ze nou en dan wat met ut balsje doen mutte.

En die andere jongens van de teugenstander daar sloeg Rick Vlieger die hijneballen van Van Diek op Trebol. En de oud-Makkummer Andries Koornstra kaatste verrotte slim en een heel klein bitsje gemeen. En Hein Bos die was ze fuul as een barg en sloeg soms zelfs van achteruut weg boven. En hij vocht voor elke bal en dat is toch mooi dat ur nog zukke kaatsers binne. Ze kwamen dan ook met maar liefst met 5 om 1 voor en het werd 6-6 matchpoint dus, maar Zuuderhof c.s. pakte het eerst 5 om 2.

 

Inmiddels was de vrouw van Tommie arriveert en dat hielp de man begon te kaatsen as een wild, hij sloeg zelfs dikke kaatsen. Piet Stellinwerf was inmiddels warm lopen en sien ballen vlogen as ut spoor, Hein Bos wuu ze wel slaan maar die bukte maar van ellende, sun gang hadden die ballen, hij suu hast een helm opzette. De slimmigheid bij Koornstra was ur oek of en Rick Vlieger kreeg natuurlijk hast gien bal meer. En toen wudde ut 5-5 en 6-2 voor partuur Zuuderhof en Van Dijk an e stuit en wat dee die goochemerd, die gaf een zitbal. Einde van de partij en oek van de competitie die een terechte winnaar heeft in Rick Vlieger en een uutstekende tweede in Tommie Zuiderhof en ut binne nog lieve jongens oek.

 

In perk 2 kaatste partuur 3, bestaande uit Hobbe Kooistra en IJsbrand Brandsma, tegen partuur 4 gevormd door Gerrit Bijdeweg en Wiebe Dijkstra. Dat deze parturen aan elkaar gewaagd waren, bleek al meteen vanaf het begin doordat op de stand 6-6 het 1e eerst naar partuur 4 ging, 0-1. Aan de opslag wisselde Wiebe Dijkstra zitballen af met ballen meters voor, waardoor de stand weer in evenwicht kwam, 1-1. Hobbe en IJsbrand pakten vervolgens een spel door hun goede opslag waarmee met name Gerrit in het achterperk geen raad wist, 3-1.

 

Door het kurkdroge en daardoor keiharde veld lag voor beide parturen de winst aan de opslag en niet in het perk. Dat kregen Gerrit en Wiebe ook in de gaten en ze werkten hun achterstand weer weg, 3-3. Vervolgens werd er beurtelings een eerst veroverd door partuur 3 van Ysbrand Brandsma c.s. en daarop weer door partuur 4 van Gerrit Bijdeweg c.s. op een stand 6-6 en het werd 4 eersten gelijk. Vervolgens waren Hobbe en IJsbrand weer aan zet en ze pakten de 5 eersten, 5-4. IJsbrand besliste vervolgens met zijn sterke opslag met 2 zitballen de partij op 5-4 en 6-4.

 

Na afloop van de laatste speelronde en het verwerken van de uitslagen, volgde een korte terugblik door Douwe Broersma op deze populaire kaatscompetitie welke voor het 6e achtereenvolgende jaar plaatsvond. De vaste scheidsrechters Age Tichelaar, Claus van Dijk en Klaas van der Hoek ontvingen onder dankzegging een attentie. Na een speciaal woord van dank voor sponsor Leo Copini en Elisabeth de Groot voor het  maken van de krans en KV Eendracht voor het  beschikbaar stellen van terrein en materiaal, vond vervolgens de prijsuitreiking plaats.

Naast de  5 prijswinnaars  was er voor de trotse 1e prijswinnaar Rick Vlieger bovendien nog de krans en de Copini 60+ wisselbeker.

 

Zaterdag 11 augustus wordt de traditionele Copini 60+ kaatspartij met de harde bal gespeeld. Tegelijkertijd wordt er ook de jaarlijkse ‘Lachende Koe/Weinstube kaatspartij op uitnodiging met de zachte bal’ gespeeld. Beide wedstrijden staan garant voor een gezellige kaatsdag op het KV Eendrachtterrein, waarbij iedereen van harte welkom is. Aanvang 10.00 uur (harde bal) en 11.00 uur (zachte bal).

Eindklassement na 12 speelronden Copini veldcompetitie 60+ 2018

         

No.

Deelnemers

        Eersten

 

  Punten

 

 

Voor

Tegen

Verschil

    1.

Rick Vlieger

70

25

36

    2.

Thom Zuiderhof

61

42

0

    3.

Wiebe Dijkstra

48

43

-4

    4.

Hobbe Kooistra

46

33

10

    5.

Gerrit Bijdeweg

41

41

-4

    6.

IJsbrand Brandsma

39

25

6

    7.

Douwe Broersma

39

50

-16

    8.

Piet Stellingwerf

38

39

-4

    9.

Jan van der Heide

32

27

12

  10.

Jan Kwast

31

38

-2

  11.

Hein Bos

30

37

-6

  12.

Wiebe van Dijk

28

8

12

  13.

Johan Zuiderhof

26

18

0

  14.

Andries Koornstra

25

21

2

  15.

Klaas Kloosterman

24

60

-30

  16.

Johannes Hinrichs

18

11

8

  17.

Frans Alberda

11

10

-2

  18.

Sjoerd Nota

7

2

4

  19.

Piet Kuiken

7

4

4

  20.

Frans Hoekstra

4

6

-4

21.

Henk Nak

2

6

-4

22.

Henk Bleeker

0

6

-6

 

 

Voorzitter Douwe Broersma het Rick Vlieger in e bloemetjes zetten.

|Doorsturen