Sport

Prachtige partijen tijdens de Copini 60+ zaalkaatswedstrijd

Als onderdeel van de Copini 60+ veldkaats competitie vond op zondag 26 februari 2023 de jaarlijkse zaalkaatspartij tezamen met café “Gewoán Sven”plaats. Hierbij wordt in één speelveld in twee perken door de Copini 60+ harde bal kaatsers en twee perken door de zachte bal kaatsers van café “Gewoan Sven” gekaatst.

De twaalf deelnemende 60+ kaatsers waren verdeeld over vier parturen en kaatsten met de harde bal volgens het officiële zaalkaats reglement in drie speelronden met wisselende lijsten en een individueel eindklassement.

Het zicht op de kleine witte harde bal tegen de lichtgrijze achtergrond van de wanden van de sporthal is niet al te scherp en leverde met name in het begin van de wedstrijd komische misslagen op en Albert Dijkstra achter de telegraaf dekking zocht.

 

Ut gaat dus om de meeste punten te halen en de minste teugenpunten. Al na de eerste partij leek Simon de Groot een kanshebber, al wudde hij wel holpen deur Douwe Broersma die een heel eerst buuten en voor sloeg. Een andere kanshebber was Peter Kwast die won sien eerste partij oek maar hij had wel geweldige steun van sien oudste broer Jan Kwast. Jan leek wel een vliegende skotel se vloog ie deur de zaal. En dan alle respect voor de 78-jarige Piet Stellingwerf, die man liekt maar niet ouwer te wudden. Hij verloor maar een partij en dat was teugen die twee Kwasjes. Piet Hoekstra had utzelfde aantal punten as Stellingwerf maar hij had een eerst meer teugen, en dat breekt je op. Piet deed ut goed want hij had lang last had van een blessure en kaatste nou best. Rick Vlieger won ut vorig jaar maar hij had nou duudelijk last van ut zicht. Hij sloeg soms op ballen die um al een uur passeert waren, hij eindigde nou oek op de voorlaatste plak. Ut was weer een geslaagde dag mede dankzij scheids Age Tichelaar, de man achter de telegraaf Albert Dijkstra en natuurlijk mede sponsor Plus. Voorzitter Douwe Broersma reikte weer op weergalose wijze de priesen uut en kon de winnaar Simon de Groot de prachtige krans, die Douwe sien zuster maakt had, omhangen.

 

Uitslag

1 Simon de Groot 21-9

2 Peter Kwast      18-11

3 Piet Stellingwerf            17-11

4 Piet Hoekstra    17-12

5 Klaas Kloosterman         16-12

6 Jan Kwast        16-13

7 Douwe Broersma           14-14

8 Frans Alberda   14-15

9 Henk Bruinsma 12-14

10 Pieter Bergsma 12-15

11 Rick Vlieger    11-15

12 Johannes Hinrichs        9-18

|Doorsturen

BuienradarAgenda