Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Van der Meulen – Nesta/ReckNeck   4-4

Ut begin van de strijd was net as ut weer buuten, erg onstuimig. Na drie minuten was het dan ook al raak, Daan Schiffeart zette Nesta/RN op 0-1. Ze waren nog an ut juichen toen had Jorick Ypma al geliek maakte, 1-1. Maar Daan Schiffaert wist weer te scoren dat werd 1-2. De jonkjes van VdM waren even van ut peerd. Volgens sponsor en geldschieter Erik Zandberg maakte vervolgens Bas Helfferich een spectaculaire goal en was het 2-2. Ik hew ut trouwens niet zien maar ja hij wel. Sien seun miste daarna wel een dot van een kans trouwens. Bas Helfferich maakte 2-3 en dat was wel een beste goal. NRN bleven volgen en Martin van Wilsum ronde fraai een pass van Tobias ten Hoeve af, 3-3. Na zeven minuten in de tweede helft haalde Jesse Mulder verwoestend uit, 4-3. Twee tellen later zat ur een van VdM met sien klauwen an e bal en mocht Tobias ten Hoeve en penalty nemen en die ging urin, 4-4. Daar bleef het bij en dat was maar goed oek.

Schilder v d Ploeg/Kantine Waddenhal – Veltman Maritiem     12-1

Dit ging erom want de winnaar van deze match kwam bovenaan en had een grote kans op het kampioenschap. Nou Kevin Hobgen van VM kreeg direct een mooie kans maar die bal werd keurig gestopt door keeper Hessel Zuiderhof. Kantine nam het heft in handen toch duurde het tot de tiende minuut voordat ze scoorden. Ane Schaap gaf een splijtende pass aan Stijn Schakenbos en die maakte 1-0. Het werd een spelletje van aanvallen, vdP/Kantine, en verdedigen, VM. Vier minuten voor de wissel wipte Ronald Jilderts 2-0 binnen en Stijn Schakenbos maakte in de eerste helft nog 3-0. In de tweede helft lazerde ut zootsje van VM helemaal in mekaar. En ontpopte Stijn Schakenbos zich als de man met ut gouden puntsje. Stijn maakte in de tweede helft vijf goals, Sjouke Bootsma 1, Ronald Jilderts 2 en Ralf van Hurck tikte met sien oranje skoenen nog twee binnen, het tegen doelpunt kwam van Dani van Eyck, eindstand 12-1. Met nog een wedstrijd te gaan is v.d. Ploeg/Kantine al bijna zeker van het kampioenschap, ze hebben een veel beter doelgemiddelde.

RCM Administratie – Oosterhof/Holman       6-5

Terwijl OH nog stond te slapen sloop Niels Outhuyse er stiekem langs en maakte 1-0. Na vier minuten kwam de eerste doelpoging van OH, Sietse Sytema probeerde het maar die ging mis, sien broer Chris deed ut beter en maakte 1-1. Sicco v.d. Bij had in de negende minuut mazzel dat de bal via een tegenstander binnen vloog, 1-2. Geert Jan de Groot probeerde het ook maar die roste de ruuten van de kantine ur has tuut. Niels Outhuyse had ook mazzel via, via trof het leer doel 2-2, en een prachtige solo van Niels was ook raak, 3-2. Aan de andere kant een een-tweetje tussen de broers Sietse en Chris Sytema en de laatste scoorde 3-3. En toen de RCMA defensie weigerde in te grijpen maakte Sietse Sytema daar gebruik van, 3-4. Direct na de wissel wist Sander Zeilmaker alweer de gelijkmaker te scoren, 4-4 en uit een volley maakte Sander ook nog 5-4. Vervolgens kwam Rene Metz as een ouwe stoomlocomotief naar voren en scoorde heel netjes 6-4. Sietse Sytema deed nog wat terug 6-5 maar daar bleef het bij.

Friesland Direct – Bouwvisie Friesland          5-5

De aalvlugge Niels Vlottes zette vanaf de aftrap FD al op een 1-0 voorsprong. Friso van Eyck miste een mooie kans voor BF, aan de andere kant schoot Martijn Adema op de paal. Klaas Bouma verdedigde zwak uit en Lars Vallinga strafte dat af, 1-1. Keeper Dirk Alkema van BF voorkwam een grotere achterstand voor zijn team. Siebe Lutgedorff wist even later toch uit een scrimmage te scoren, 1-2 voor BF. Onmiddellijk maakte Niels Vlottes weer gelijk, 2-2. Tien seconden voor de wissel tastte keeper Alkema mis op een inzet van Jarno Attema, 3-2. In de tweede helft tikte Friso van Eyck tussen de benen door van keeper Reijenga, 3-3. En het ging gewoon door, Vlottes 4-3 na een combinatie met Martijn Adema. Hidde Hiemstra maakte weer gelijk 4-4, Martijn Adema maakte 5-4, Lars Vallinga 5-5. En BV had nog kunnen winnen maar Siebe Lutgendorff miste voor een leeg doel.