Voetbal

Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Bekerwedstrijd tweede ronde

RCM Administratie – PoPaLo           4-3

Dit was nou een leuke wedstried twee teams die vochten as leeuwen om te winnen en een nuvere coach. Coach van PPL was trouwens wat verslagen want ze hadden sien auto stolen terwiel ie ur hast naast ston. Het begon met twee kansen een voor PPL maar Brian Visser miste en een voor RCMA hier miste Sander Zeilmaker. Er werden nogal wat kansen gemist en ook enkele keren de paal geraakt. PPL ging in de aanval maar verspeelden de bal en er volgende een counter van RCMA en Max Nijenhuis rondde af, 1-0. Vervolgens kwam die Portugees van Sertima alleen voor de keeper en wat dochtst, mis. Twee minuten voor de wissel wist Max Nijehuis 2-0 te maken. Maar toen drie minuten in de tweede helft een heel bekeken balsje van Norbi ‘Puskas’ Helik en het was 2-1. En twee tellen later maakte Pieter Wesseloo heel netjes 2-2. Het bleef spannend en leuk en stevig voetbal en PPL hun coach HP moesten ze soms vastbiene se fuul was ie. Tien minuten voor het eind een droge knal van Jasper de Jong en het was 3-2. Gelukkig was hij daar weer Norbert Helik en weer bekeken tikte hij 3-3 binnen. Niels Outhuyse  mocht een strafschop nemen en dat deed hij hard maar die spieker van een viskarre, de keeper, kreeg um op sien brede bust en keerde ut ding. Vervolgens kan die Portugees Effan van S. ut beslisse, hij kwam voor een leeg goal en die os skoot um een meter naast. Ja en toen was er aan de andere kant Sander Zeilmaker die wel ze stiekumweg 4-3 maakte. Jammer want een gelijkspel had zeker de verhouding geweest.

 

Bekerwedstrijd tweede ronde

Veltman Maritiem – Bouwvisie Friesland      2-6

De eerste kansjes waren voor VM maar die gingen huizenhoog over. De eerste kans van BV kwam uit een assist van Friso van Eyck en die werd afgerond door Lars Vallinga, 0-1. BV was sterker en Friso van Eyck miste ook nog een keer vrij voor de keeper. Veel kansen werden er echter gemist in de eerste helft, in de tweede helft maakte Lars Vallinga wel een treffer, 0-2. VM deed wat terug Frank Pietersma 1-2 meteen was daar weer Lars Vallinga die scoorde 1-3. VM bleef nog bij door een lucky goal van Leon Prins 2-3, toen was het de beurt aan BV Lars Vallinga was in topvorm deze avond hij maakte 2-4 en 2-5 en Hidde Hiemstra bepaalde de eindstand op 2-6, VM loofde ut wel.

 

ZWF/Poelstra – Nesta/ReckNeck     3-1

De eerste tien minuten konden je wel in slaap lazere, ut zootsje liep urbij of hadden ze drie weken carnaval viert. Nesta had een nieuwe keeper Sjoerd ten Hoeve en hij hoopte maar dat sien twee seunen, die oek met speulden, Harm en die andere, de boel wat teugen hielden. Nou dat deden ze achttien minuten maar toen moest Sjoerd vissen, uit een scrimmage scoorde Ronald Broersma 1-0. Direct na de wissel was daar Harm ten Hoeve die de stand gelijk trok, 1-1. Maar ja at pa Sjoerd dan een inzet van Jeffrey Siccama niet pakt staan ze weer achter, 2-1. Die verdediging van Nesta RN was klote dus moest Sjoerd weer vissen, nu was Daan Schaaf de schutter, 3-1. Daar bleef het bij en dat was vooral door toedoen van de nieuwe keeper Sjoerd ten Hoeve die de man of the match was.

 

Van der Meulen – Philipse IT            4-1

VdM begonnen fel aan de strijd ze hadden de mouwen opstroopt. En dat VdM was goed vertegenwoordigt met vier wissels en drie begeleiders, je kregen ur piene hasses van seveul mesen. Verrassend opende Jelte Kroese de score voor Philipse tegen de verhouding in, 0-1. Bas Helfferich miste alleen voor de keeper maar dat was oek een hele beste hur die keeper. Aan de andere kant pakte keeper Panbakker een punter van Menno Bottema. Bas schoot weer eens op de lat en Jesse Mulder deed dat op de paal, die rebound tikte Bas H. wel binnen, 1-1. Zelfde minuut nam VdM de leiding door Remco Zandberg, sien ouwe heer sprong hast deur ut dak se blied was ie, kanst wel sien dat ut Franekers binne zei, sien vrouw, 2-1. Meteen daarna besliste Martin van Andel de wedstrijd door 1-3 te maken. Bas H miste weer us voor een lege goal, hij kreeg echter een herkansing en die ging ur wel in, 4-1. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda