Voetbal

Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

PoPaLo – RCM Administratie           3-11

Beide ploegen gingen volop in de aanval maar daar ging de een beter mee om als de ander. Nou had ur een bij RCMA volgens mij deze avend gember in sien reet, want Max Neijenhuis scoorde maar liefst acht keer. Wel had Brian Visser bijna 1-0 voor PPL gemaakt maar keeper van Riet wist te redden en even later voorkwam een speler een doelpunt. Maar vervolgens was het de beurt aan RCMA. Eerst redde keeper Gerard Viskarre Rutten nog, de volgende inzet van Max Neijehuis was wel raak, 0-1. En ut haar kon de Viskarre niet voor sien ogen hange want ut leek wel of ie uut San Quiton kwam, hij was ze glad as een aal. Lowie Quisenaerts kwam alleen voor de keeper, ut kon 1-1 wudde maar hij moest met sien linkerpoot skiete dus vloog de bal teugen ut plafon. Aan de andere kant wist Max Neijenhuis een assist van Jasper de Jong simpel binnen te tikken, 0-2. In de tweede helft sloeg RCMA toe Max Neijenhuis zijn schot werd van richting veranderd en die Viskarre lag in de verkeerde hoek, 0-3. Brian Visser deed nog wat terug 1-3 maar PPL zakte weg. Sander Zeilmaker schoot een vrije trap binnen 1-4, Max schoot die Viskarre tussen sien poten deur 1-5, Jasper de Jong maakte 1-6. Max Neijenhuis maakte nog 4, Hilco Mulder nog 1 en Brian Visser en Nick v.d. Kooi scoorden nog tegen, eindstand 3-11.

 

Friesland Direct – Broodje Nuchter                  6-9

BN staat bovenaan en is een van de kanshebbers voor het kampioenschap. Ze moesten tegen FD en dan zijn ouwe rakkers waar je niet 123 van wint. De eerste kans was voor BN maar helaas voor hen was Arjan Outhuyse wat te zelfzuchtig. Even later deed Arjan het beter en bood Sylvester Feenstra een niet te missen kans, 0-1. Johan Janssen van FD kreeg wat kleine kansje maar ze stonden hem wat in de weg. Robert v.d. Zee miste ook en skoot sien familie hast van e zandplaten of. Even vielen de mannen van FD in een tuk en kon Herman Bontes 0-2 maken. Johan Janssen speelde Peter v.d. Veer aan die deed per ongeluk een beweging en dat was meteen een goal, 1-2. Vlak voor de wissel werd het zicht van keeper Reijenga ontnomen en was de inzet van Sylvester Feenstra raak, 1-3. In de tweede helft liep BN wat weg via goals van Herman Bontes en Sylvester Feenstra 1-4 en 1-5. Dat konden de mannen van FD niet meer inhalen, Bouke Zuiderhof maakte nog wel 2-5 maar Arjan Outhuyse vergrootte meteen weer de voorsprong 2-6. En zo ging het wat door Bouke Zuiderhof 3-6, Cyrus Boerman 3-7, Sylvester Feenstra 3-8, Elmer Bijma 4-8 en 5-8, Sylvester Feenstra 5-9 en Johan Janssen 6-9.

 

Bouwvisie Friesland – Schilder v d Ploeg/Kantine Waddenhal                 1-2

Ploeg/Kantine is zeker nog een kanshebber, ze kregen het echter zwaar tegen BF. De eerste pogingen waren voor Ploeg/Kantine en special die lange Stefan Adema, sien ballen waren hard genoeg maar gingen ur niet in. De eerste zes minuten was ut wat heen en weer gegriem maar scoorde Sjouke Bootsma 0-1, eerst had de goed keepende Alkema de bal nog maar de rebound was raak. Het was wat snel heen en weer gevlieg en Ploeg/Kantine konden duidelijk niet in hun spel komen. Vier minuten voor de wissel stond ineens Wladimier de Gier op de juiste plaats en schoot beheerst 1-1 in de touwen. BF kreeg een kans maar Bootsma stond in de weg. Vier seconden voor de wissel kreeg het talentje uit Franeker Mart Beuker de bal en hij gaf een splijtende pas op Ralf van Hurck en hij scoorde 1-2. Opoe Marietje en opa Nico die waren natuurlijk se trots as een hon met zeven lullen. Jammer was dat Mart in de tweede helft nog een keer op de lat knalde. Verder pielden ze wat deur in e tweede helft maar wudde ur gien goal meer maakt ut bleef 1-2.

|Doorsturen

BuienradarAgenda