Sport

Ouwe Seunen schaatsen op de Weissensee en fietsten winter 11-stedentocht

Afgelopen week reden er weer leden van de WCT Ouwe Seun mee in de verschillende Elfstedentochten op de Weissensee en de winter 11-stedentocht.

 

De Weissensee was de afgelopen twee weken weer het toneel van in totaal vier alternatieve Elfstedentochten voor toerrijders. Schaatsers uit het hele land trekken hier elk jaar weer heen om toch maar op natuurijs te kunnen schaatsen en hun conditie en ritme voor ooit de ‘echte’ op peil te houden. En zoals elk jaar weer onder sterk wisselende omstandigheden, sneeuw, regen, wind, zon, vorst en dooi. Met al deze ingrediënten heb je te maken op de ‘Spielplatz der Natur’, zoals de Weissensee ook vaak genoemd wordt. Voor de WCT Ouwe Seun volbrachten Jan Jukema in 7 uur 38 min., Klaas Visser in 7 uur en 40 min. en Johan Eghuizen in 9 uur en 50 min. de tocht mooie prestaties.

 

De winter 11-stedentocht wordt verreden als er nog onvoldoende ijs ligt om dé Tocht der Schaatstochten te houden.  De Winterfiets 11-stedentocht van 2 februari 2020 beloofde een natte tocht te worden en dat werd het ook. De eerste doorkomst was in Sneek, ondertussen was het al flink gaan regenen en waren de seunen al behoorlijk nat. Door naar IJlst, Sloten, de wind was wat uit het Zuidwesten, dus vanaf Stavoren hadden we de wind wat schuin in de rug. In Harlingen en Franeker werd de natte kleding voor droge kleding gewisseld om het laatste stuk van het parcours af te leggen. Het was weer een goed georganiseerde tocht met genoeg eten en drinken onderweg en de route was zeer duidelijk uitgepijld. Op naar 2021 voor weer een Ouwe Seunen avontuur tijdens de winter 11-stedentocht.

De winter 11-stedentocht werd gereden door Maikel Tot, Jeroen Hofstra, Martin Swart en Ritske Flootman.

|Doorsturen

BuienradarAgenda