Sport

Opnieuw winst biljarters De Lichtboei

De biljarters van De Lichtboei en Hotel Centraal spelen tweemaal per jaar een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar. De laatste keren won steeds De Lichtboei en Centraal wilde daar verandering in brengen. Helaas misten beide verenigingen een aantal spelers en daarom werden er maar negen partijen gespeeld. Hoe Centraal ook zijn best deed, het lukte weer niet te winnen.

De eerste partij ging tussen Wil van der Starre en Anne van der Meer. Het leek goed te gaan voor Anne die meteen een voorsprong nam. Maar het eerste gewin is kattengespin, want Wil had een prima eindschot en won dus.

Leo Rinkel liet tegen Frank Ploeg al gauw zien wie de beste was. Frank kwam totaal niet in zijn spel en leed een kansloze nederlaag.

Fina nam het op tegen Harry van der Slacht. Het duurde lang voor zij een carambole maakte, terwijl Harry een grote voorsprong nam. Fina kreeg echter de smaak te pakken, maar Harry dacht toen, nu moet ik het uitmaken en deed dat ook. Fina kon weer achter de bar gaan staan.

De twee vedetten van beide ploegen namen het tegen elkaar op. Freddie van der Ven en Guus Gerritsen van der Hoop gingen in het begin wat gelijk op. Guus nam een redelijke voorsprong. Freddie begon hierna, zonder zijn vaste supporter Geert Wouda, er weer in te geloven en liep uit. Het werd 22 gelijk en toen was het gebeurd met Guus terwijl zijn tegenstander veel caramboles maakte. Een serieuze nederlaag voor Guus.

Leo Rinkel speelde deze avond twee partijen, nu tegen Theo Kalksma. De laatste startte goed, maar toen kwam Leo. Hij moest nog maar één carambole en miste toen driemaal achter elkaar en gaf Theo de kans om alsnog te winnen. Hij miste ook telkens, Leo maakte het toen maar uit.

Franz Seinen nam het op tegen Foppe W. Molenaar. Franz startte voortvarend, Foppe nam het echter over en speelde daarna goed. Omdat zijn opponent een paar missers had leek er voor Foppe niets aan de hand. Op het eind kwam Franz twee caramboles te kort. De winst was voor Foppe.

Jan Jorna en Henk Metz maakten er een korte partij van. Jan kwam goed uit de start blokken, Henk echter bleef bij, tot halverwege was de stand gelijk. Toen maakte Jan een aantal toverballen en gaf Henk het nakijken.

Frits Werther tegen Nico Outhuyse was op papier een aardige wedstrijd. Nico wilde toch wat doen aan de achterstand van het team Centraal en begon goed. Bij Frits ging het wat minder. Nico speelde sterk en liet Frits diep in het zand bijten.

De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Bart Cornel en Corrie Hobma. Bart weet tot nu niet wat hem overkomen is. Hij zag Corrie in de laatste vier beurten 17 caramboles maken en in elf beurten kreeg Bart een dik pak slaag. Corrie was in vorm.

Hierna werd de balans opgemaakt: De Lichtboei won 5 van de 9 partijen, Centraal dus 4, wederom won De Lichtboei de wisselbeker.

Hierna bedankte voorzitter van Centraal Theo Kalksma iedereen voor de gezellige avond, Fina voor de prima verzorging en overhandigde de beker aan Wil van der Starre die iedereen hierna ook bedankte. Of de wedstrijden een vervolg zullen krijgen is nog onzeker.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda