Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijd om de Sip Luxwoldabeker

Oosterhof/Holman – Veltman Maritiem 3-5

OH kreeg via Sicco v.d. Bij de eerste kans maar, de anders zo bekeken speler schoot de bal voorlangs. Daarna was het toch de beurt aan Veltman die fel in de aanval ging. Maar eerst kwam OH nog op voorsprong omdat Kevin Hobgen een bal in eigen doel pielde, 1-0. Het scoren ging nog niet soepel bij Veltman tot in de 12e minuut, toen strafte Marvin Brandsma gegriem in de defensie van OH af; 1-1. Meteen daarna joeg aan de andere kant Sicco v.d. Bij een bal op de paal. Zes minuten voor de wissel knalde Marvin Brandsma een bal boven in de hoek, prachtig doelpunt, 1-2. In de 2e helft kwam OH weer terug uit een flitsende counter scoorde Cor Sterk 2-2. Vervolgens bewees Soulamain Snoussi weer zijn waarde voor Veltman Maritiem. Met een beetje mazzel maakte hij 2-3, Gert Jan de Groot kon 3-3 maken maar miste grandioos alleen voor de keeper. Snoussi deed dat beter hij tikte 2-4 en 2-5 binnen, Cor Sterk deed nog wat terug (3-5) maar daar bleef het bij.

Wedstrijden Kantine Waddenhalbeker

ZWF Poelstra – Bouwvisie Friesland 2-8

In de 6e minuut opende Koen Attema de score, na een mooie sleepbeweging ronde hij netjes af 0-1. Toen was het even de beurt aan ZWFP, Stephan Amels wist 2 keer achter elkaar het net te vinden 2-1. En dit allemaal dankzij sien snelhied ut liekt soms wel een hazewienhon. Maar de King Corn boy, Siebe Lutgendorff had ut oek op sien heupen hij maakte 2-2. Twee minuten voor de wissel drukte Siebe L. oek nog even 2-3en 2-4 in de touwen. In de 2e helft waren de mannen niet meer te stoppen en ZWFP ja die konnen gien deuk meer in een pakje zachte butter skoppe. Koen Attema maakte 2-5 en 2-6, Siebe L. 2-7 en Godert Attema 2-8, BF dus in de finale.

Kantine Waddenhal – Manutec 10-2

De Kantine begon met drie dotten van kansen maar die wilden er niet in. En verrassend wist Pim Attema wel te scoren voor Manutec 0-1. Dertig seconden later brandde Ane Schaap de gelijkmaker alweer binnen 1-1. En weer 30 seconden later bood Freek Töpfer een niet te missen kans aan Sjouke Bootsma 2-1. Toen duurde het even voordat Ralf van Hurck een bal op sien oranje tapdansskoenen nam en 3-1 maakte. Nog in de 1e helft maakte Sjouke Bootsma er nog 4-1 van. In de 2e helft moest Manutec hun speler Pim Attema missen vanwege een blessure. De Kantine balde gewoon door Sjouke 5-1, Willem Wielinga scoorde tegen 5-2. Het was de Kantine dat uitliep, Ane Schaap 6-2, Ronald Jilderts 7-2, Ane Schaap 8-2 en allemaal op aangeven van Rallepal van Hurck. Ralf zelf en Freek Töpfer maakten er uiteindelijk 10-2 van.

Kantine Waddenhal en Bouwvisie Friesland zitten dus in de bekerfinale. En omdat er 4 mei dodenherdenking is de 11e mei na Hemelvaartsdag valt en 18 mei voor de Pinksterdagen is worden de finales gespeeld op 25 mei en dat is meteen de laatste avond.