Meisjes D3 speelt uitstekende wedstrijd, maar verliest nipt

Afgelopen zaterdag speelde Meisjes D3 uit tegen de Sneeker Mixed Hockey Meisjes D5. Omdat het team dit jaar geplaagd wordt door blessures was het nog spannend of de wedstrijd wel plaats kon vinden, maar gelukkig waren de speelsters Marit, Imma, Doutzen en Romy uit MD2 bereid het team te versterken. Na een intensieve warming-up en inslaan klonk om 10.15 uur het startsignaal.

Yell meisjes D3.

Het was meteen al duidelijk dat de beide teams aan elkaar gewaagd waren. De nog altijd met een knieblessure kampende Riemke Dijkstra wist zich, gesteund door de verdedigers, het goal goed te verdedigen. Na vijftien minuten viel het eerste doelpunt in het voordeel van Harlingen. Anouk Wijtsma kreeg de bal in de cirkel gespeeld en wist hieruit het eerste doelpunt te scoren. Een kwartier later bracht Sneek het spel op 1-1 en zo gingen ze ook de rust in.

De coaches konden alleen maar concluderen dat de speelsters goed in het spel zaten en de meiden gingen met enkele kleine aanwijzingen en vol goede moed de tweede helft in. Enkele minuten na de rust wist Samira Stellingwerf Harlingen op voorsprong te zetten door de 1-2 te scoren. Luid gejuich vanaf de zijlijn door de altijd enthousiaste supporters van het team, maar de pret mocht niet lang duren want Sneek wist binnen redelijk korte tijd de stand op 2-2 te zetten. Het team uit Sneek wist daarna uit een strafcorner op 3-2 voorsprong te komen.

Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Sneek wederom het doelgebied van Harlingen binnen. De keepster hield het hoge schot op doel goed tegen, maar Sneek pakte direct op en kwam weer op het doel af. Het werd erg druk voor het goal van Harlingen, na enkele actie wist de keepster al liggende de bal nog enige tijd uit het goal te weren maar met drie sticks op de bal rolde deze net achter de lijn en eindigde de wedstrijd met 4-2.