Sport

Martin Swart en Timo Vlagsma winnen tijdritcompetitie WCT Ouwe Seun

Al enkele jaren organiseren we tijdritten op de Afsluitdijk. In verband met werkzaamheden aan de Afsluitdijk zijn we genoodzaakt om de tijdritten de komende jaren te verplaatsen. Er is vanaf 2019 een mooi parcours gekozen met start en finish bij het viaduct van Wons. Op deze manier zit er dus ook weer wat klimwerk in de tijdrit wat het natuurlijk extra leuk en zwaar maakt. Dit jaar waren er vier tijdritten op de wieleragenda gezet. Tweemaal één rondje en tweemaal twee rondjes. Vandaag, 11 september sloten we af met één rondje.

 

Door Marten Andringa

Wat dit jaar opviel was de deelname van de jeugd. Vorig jaar zagen we al een opgaande lijn. En die zet dit jaar door. Nog nooit deden er zoveel jeugdleden mee aan de tijdritten. Fantastisch. Winnaar bij de jeugd is Timo Vlagsma geworden. Hij wist alle vier tijdritten te winnen. Twan Vlagsma wint de tweede prijs. Vorig jaar zat er tussen de broers nog telkens dik twee minuten en vandaag in de laatste tijdrit was het verschil nog maar 25 seconden… De derde prijs was voor Jurgen Zomermaand, coming man, hij zit goed op de fiets en zal de komende jaren alleen maar sterker worden. Timo verhuist volgend jaar naar de senioren dus er komt een plekje vrij op het podium. Wie wil… Stian, Sybrich, Björn, Eelke, Abe, Wietze of Jens?

Bij de grote mannen wist Hanno Zomermaand de derde prijs te bemachtigen. Alle vier de tijdritten lukte het hem een bronzen plaats te veroveren. De tijdritten van onze club van 2019 zal de boeken in gaan als het ‘duel’ tussen Chris Pieter Veenstra en Martin Swart. De eerste twee tijdritten was Martin Swart respectievelijk 2 en 17 seconden sneller dan Chris Pieter. In de derde tijdrit wist Chris Pieter echter de spanning in de competitie terug te brengen door met 11 seconden verschil te winnen. De vierde en laatste tijdrit kon dus nog alle kanten op. Uiteindelijk wist Martin deze afsluitende tijdrit te winnen met weer een minimaal verschil van 12 seconden. Martin Swart wordt zo de winnaar van de tijdritcompetitie.

Alle vrijwilligers bedankt voor  het regelen van het verkeer, klokken en supporteren. Tot volgend jaar, bij vast weer een nieuwe editie van de tijdritcompetitie WCT Ouwe Seun 2019.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda