Sport

Mark Norder en Rein Koning Ouwe Seunen kampioen

Zaterdag 2 maart was er bij JBV Boulegoed weer een mooi en sterk bezet toernooi met spelers uit de regio. Er werd gestreden voor geldprijzen en nog veel belangrijker de eer.

De dag begon goed en alle teams waren ruim op tijd aanwezig zodat er ook mooi op tijd begonnen kon worden met de eerste partijen. Er werd eerst door iedereen drie voorgelote partijen gespeeld om daarna over te gaan in een A en B poule in de knock-out fase van het toernooi. En voor deze fase is ook nog een verliezersronde per poule zodat iedereen die meedoet minimaal vijf wedstrijden speelt.

Na vele partijen en ook verrassende uitslagen kwamen uiteindelijk in de A finale toch wel de teams welke op voorhand als kanshebbers aangewezen waren: Mark Norder met Rein Koning tegen Hans Timmermans en Yves Rousel. Meteen in de eerste mène was duidelijk te zien hoe het niveau van deze finale zou worden. Met drie supergoed geplaatste boules van Mark, maar Yves schoot deze stuk voor stuk weg. Voor de liefhebbers een lust om naar te kijken. De eerste mène gaat toch naar Hans en Yves en zij pakten twee punten. Hierna komt de 2-1, 2-2, 2-4 en dan opeens een knaller van vijf punten en het staat weer 7-4 in het voordeel van Hans. Rein en Mark weten nu zeker dat ze bij de les moeten blijven en gaan weer punten pakken 7-6, 7-9 tot 7-12. Rein en Mark hebben nog maar 1 punt nodig maar Hans en Yves zijn nog niet van plan op te geven en pakken ook weer een punt 8-12. Maar in de volgende mène valt dan toch de beslissing en maken Rein en Mark het keurig uit, eindstand 8-13.

 

Alle uitslagen op een rijtje:

A poule

1. Mark Norder en Rein Koning

2. Hans Timmermans en Yves Rousel

Verliezers ronde A Poule

1. Aede Dijksta en Jelmer Terwal

2. Zoran Djucanovic en Jan van Aalderen

B poule

1. Ruud Warmerdan en Cees Minnema

2. Han Sluiter met Riccardo Chiriatte

Verliezers ronde B Poule

1. Giny Wolberts en Oenie Bleeker

2. Frans Schaaf en Rens de Roos

|Doorsturen