Voetbal

Krijgt de overwinning van Zeerobben een positief vervolg?

Het begon al wat te kriebelen, twee keer een gelijkspel schiet namelijk niet op na drie keer verlies. Gelukkig voor het vlaggenschip was Vrouwe Fortuna in Dokkum aan de zijde van de groenwitten. Een overwicht tegen Be Quick Dokkum werd niet uitgedrukt in doelpunten en dat is nu juist waar het om gaat in de voetballerij.

VV Groningen kan uit ervaring spreken. Immers het begin van de vorige competitie verliep voor de bezoekers ook alles behalve wenselijk. Na de winterstop begonnen de ‘Stadsjers’ aan een imposante opmars, welke resulteerde in handhaving in de eerste klasse E. Al moest de laatste wedstrijd daarover nog uitsluitsel geven, net als de thuisclub van zaterdag.

Bijzonder was het feit, dat vv Groningen ook nog de derde periode veroverde. Zeerobben was daarvan onder andere het slachtoffer. In het duel in Harlingen moesten de groenwitten het onderspit delven met 0-1. Volgens de verslaggeving tegen de verhouding in, maar ook hier zijn de doelpunten beslissend. Dit voetbalseizoen was de start voor de Groningers beduidend voortvarender. Met zeven punten staat deze ploeg stevig in de middenmoot, al kregen ze van stadsgenoot Oranje Nassau G. een fikse nederlaag te slikken, 4-1.

Zeerobben zal met de ervaring van vorig jaar, deze tegenstander met het nodige respect tegemoet treden. Soms onberekenbaar maar altijd bereid tot strijd. Aan een aantal mooie periodes uit de voorgaande wedstrijden zal de equipe van trainer Postma houvast moet hebben. Maar ook is het scoren tot nu toe een probleem. Een combinatie van deze twee punten zal moeten leiden naar een goed resultaat. De gasten uit Groningen zijn van harte welkom op het Oostersportpark. Er wordt weer een grote schare vaste supporters verwacht ter ondersteuning van hun favorieten.

Zaterdag 3 november Zeerobben – vv Groningen, aanvang 15.00 uur.

 

Programma voor zaterdag 3 november in de eerste klasse E:

VV Balk-SV Bedum

Broekster Boys-d'Olde Veste '54

VV Gorecht-Be Quick Dokkum

HZVV-Drachtster Boys

PKC '83-VV Noordscheschut

VV Winsum-CVV Oranje Nassau G

Zeerobben-VV Groningen

|Doorsturen