Klinkende overwinning voor fc Harlingen 1

Er waren zondag meerdere redenen om feest te vieren op sportpark Vierkantsdijk: fc Harlingen 1 boekte een dik verdiende zege tegen ONB én Remko Zandberg behaalde zijn eerste ster.

Aan de aftrap verschenen: Egbert-Jan Panbakker, Jurjen Breimer, Siefko Jager, Patrick v.d. Waard, Mateusz IJpe, Frank Claasz Coockson, Arjan Outhuyse, Imro Schouwenaar, Evan van Sertima, Fabian Donderwinkel en Remko Zandberg.

Fc Harlingen speelde een sterke eerste helft. Na een kwartier stond de doelman van ONB ver voor zijn doel en probeerden de Harlingers het van afstand, maar de doelman was net op tijd terug. Vijf minuten later ging Fabian er met de bal vandoor en wilde voor eigen succes gaan, maar had de bal wellicht beter af kunnen leggen op Arjan die er beter voor leek te staan. Halverwege de eerste helft werd de bal breed gelegd op Arjan die op zijn beurt Remko bediende. Zijn schot was hard, maar ging net over het vijandelijke doel. Fc Harlingen bleef druk zetten en dat resulteerde in de negenendertigste minuut in een dik verdiende voorsprong. ONB kreeg een vrije trap van fc Harlingen niet weg en hiervan profiteerde Evan optimaal en hij zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Dit was ook gelijk de ruststand. Na de rust gingen de Harlingers ook weer goed van start. Een hoekschop werd door de Drachtster doelman met wat moeite onschadelijk gemaakt. ONB probeerde een schot van afstand, maar deze ging over. Tien minuten na rust zette fc Harlingen een counter op, maar deze strandde helaas in de zestien. Na een klein uur spelen maakte ONB gelijk vanuit een strafschop.

De Ouwe Seunen gaven echter niet op en zeven minuten later werd een schot van Fabian met een katachtige reflex via de lat tot hoekschop gedegradeerd. Vijf minuten later was Fabian van dichtbij wél trefzeker en zette fc Harlingen andermaal op voorsprong: 2-1. Kort daarna moest ONB met tien man verder, nadat een Drachtster te hard doorging op Imro en voortijdig mocht douchen. In het tumult dat hierna ontstond, kreeg ook de trainer van ONB de rode kaart vanwege zijn aanhoudende commentaar op de scheidsrechter. Tien minuten voor tijd vergrootte Fabian de voorsprong: 3-1. Remko zag kort daarna dat zijn inzet op de doellijn werd gekeerd en Jesse Mulder kwam er in voor de moegestreden Evan.

Vijf minuten voor het eindsignaal kopte Remko de bal hard in de kruising. Hiermee maakte hij zijn 25e competitiegoal en behaalde daarmee zijn eerste ster. En dit is best heel bijzonder voor een JO19 speler in zijn tweede jaar bij het eerste. Voetbalnederland deelt per 25 gescoorde competitiedoelpunten een ster uit. Het totaal aantal doelpunten van Remko Zandberg is nu op 25 gekomen en is voldoende voor de eerste ster. Remko scoorde zijn doelpunten tegen de volgende clubs (aflopend gesorteerd op aantal per club): vv Lemmer vijf doelpunten, Terschelling drie doelpunten, De Walden twee doelpunten, Nicator twee doelpunten, ONB twee doelpunten, Black Boys twee doelpunten, SC Boornbergum ‘80 twee doelpunten, Geel Wit twee doelpunten, SC Bolsward een doelpunt, Oosterlittens een doelpunt, Surhuisterveen een doelpunt, Nieuweschoot een doelpunt en Warga een doelpunt.

En afgelopen zondag dus de 25e competitiegoal. Hierbij kwam hij wel wat ongelukkig in botsing met de doelman en werd hij gewisseld voor Nick v.d. Kooi. Hij was de man die de eindstand van 5-1 op het scorebord zette.

Een ruime en verdiende overwinning voor fc Harlingen. Dit resultaat zal de jongens zelfvertrouwen geven voor het duel van zondag. Dan staat een uitwedstrijd op het programma tegen koploper Wilper Boys.