Sport

Kerstpartij biljarters Hotel Centraal

Verdeeld over twee avonden spelen de biljarters van Centraal voor de Kerst om rollades. Op de tweede dag wordt het biljarten onderbroken om te eten van de door Chris Bouma en zoon Vincent heerlijk bereidde rollades, met stokbrood, kruidenboter en patat. De rollades worden geschonken door Anne van der Meer en in samenwerking met Foppe W. Molenaar wordt het eten opgediend. Maar het gaat natuurlijk om het biljarten. Helaas waren Anne v.d. Meer en de gebroeders Outhuyse, Nico en Theo, verhinderd. De wedstrijden kenden een vlot verloop, sommigen waren op de brommer. Er waren weer mooie partijen bij en weer enorme verrassingen. Er werd gespeeld in twee groepen.

Groep A

Het nieuwe lid van biljartvereniging Centraal, Franz Seinen, moest meteen vol aan de bak tegen Guus Gerritsen van der Hoop. Franz vindt hem een aardige jongen, Guus echter had geen medelijden met hem. Tegen Henk Metz speelde Franz gelijk, door in de na beurt de ontbrekende drie caramboles te maken. Hij versloeg Frank. Het mooie van Franz is dat hij van tevoren al aangeeft dat de bal achterom gaat.

Harry van der Slacht was de eerste avond in vorm en ging de tweede avond op voor de prijzen. De realiteit was iets anders. Niks lukte bij hem. Tegen Franz had hij maar 1 carambole. De eerste avond verloor hij maar één partij van Jan Faber en dat bleek later geen schande te zijn. Harry zei: “Het is maar een spelletje.”

Frank Ploeg is vaak bij wedstrijden niet te verslaan, maar het kan verkeren zei Bredero. De eerste wedstrijd van de zoveelste keer tegen Henk ging duidelijk verloren en dan zinkt bij Frank de moed in de schoenen. Elke keer zijn er toch weer nieuwe kansen. Hij versloeg met een grote glimlach Theo Kalksma en zwager Harry.

Henk Metz begon heel goed tegen Frank en dat gaf de burger moed. Harry dacht daar even later anders over. Tegen Franz speelde hij remise omdat de heer Seinen in de na beurt zo nodig gelijk moest maken. Wel blij was hij met de winst op Guus die hem vaak dwars zit.

Guus Gerritsen van der Hoop kende geweldige partijen en partijen waar het nergens op leek. Soms in twee beurten 18 en dan 6 beurten niets. Frank, Franz en Harry versloeg hij ruimschoots, maar tegen Henk en Jan Faber leed hij een duidelijke nederlaag. De caramboles die Guus geregeld maakt zijn van grote klasse,

Theo Kalksma was beide avonden aardig op dreef en leek onverslaanbaar en dan gaan in sommige partijen de ballen steeds met een mooie boog achterom. Guus en Henk moesten eraan geloven. Hij verloor dik van Frank. Toch was Theo wel tevreden.

Jan Faber was beide avonden onverslaanbaar. Het gebeurt niet vaak dat iemand bij een wedstrijd al zijn partijen wint. Nou Jan deed dat wel. Hij begon stroef tegen Harry maar raakte later op stoot. Hij was ongenaakbaar, kende met niemand medelijden. Een terechte winnaar.

 

Groep B

Ook Geert Wouda is nieuw bij de vereniging. Samen met Franz hadden ze de afspraak gemaakt dat ze bij hun eerste wedstrijd niet het achterste van hun tongen zouden laten zien. Geert verloor wedstrijden op het nippertje, alleen tegen Ido was het een duidelijke nederlaag. Het geluk ontbrak Geert deze avonden wel. Wel was er winst tegen Corrie.

Corrie Hobma is de laatste keren bij wedstrijden onherkenbaar. Twijfel is één van de oorzaken daarvan. Wel mooi was dat hij buurman Foppe en Ido wist te verslaan en dan zie je weer de oude Corrie, praat hij wat meer en een goeie bal is altijd raak.

Foppe W. Molenaar is de ene keer geweldig op dreef en de volgende keer lijkt het nergens op. De duidelijke nederlaag tegen Corrie deed wel even pijn. Maar een goede buur verzacht de pijn wel wat. Foppe speelde remise tegen Ido en dat was niet onverdienstelijk. Richard heeft nooit geen medelijden met hem.

Diezelfde Richard leed een grote nederlaag tegen een ontketende Dick Steinrath. Ondanks dat hogere machten over het spelletje gaan is Richard een prima speler op biljarts die volgens hem op grindbakken lijken. Hij verloor ook van Ido, maar die kende soms geen maat.

Dick Steinrath was de eerste avond onverslaanbaar. Vol goede moed begon hij aan de tweede avond. Helaas werd zijn gezicht steeds somberder, het ging niet zo goed. Foppe en Ido kenden geen medelijden met hem. De grote overwinning op Richard gaf hem de eerste avond vleugels. Maar Amsterdammers houden de moed er altijd in.

Ido Homminga leed één nederlaag en wel tegen Corrie. Hij was net iets minder dan Jan. Ondanks het bij houden van de uitslagen en regelen van wedstrijden hield hij het hoofd erbij en liet zich niet van de wijs brengen. Op zijn Ido’s won hij zijn wedstrijden.

 

Na de maaltijd reikte voorzitter Theo Kalksma de prijzen uit met een woord van dank aan Anne, Chris, Vincent en Foppe en wenste iedereen prettige feestdagen en tot volgend jaar 11 januari voor de eerste biljartavond in het nieuwe jaar.

 

Uitslagen

Groep A: 1. Jan Faber; 2. Theo Kalksma; 3e. Guus Gerritsen van der Hoop; 4e. Henk Metz; 5. Frank Ploeg; 6. Harry van der Slacht; 7. Franz Seinen

Groep B:1. Ido Homminga; 2. Dick Steinrath; 3. Richard Zeinstra; 4. Foppe Molenaar; 5. Corrie Hobma; 6. Geert Wouda.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda