Sport

Kampioenen TV Ready gehuldigd

HARLINGEN - Vrijdagavond 15 juni 2018 werden de kampioenen van de KNLTB voorjaarscompetitie gehuldigd op het Cleem Heeger park. Allereerst werden de KNLTB tenniskids junioren groen door hun tennistrainer en KNLTB tenniskids competitieleider Fenno Leeuwerke vol trots toegesproken en ontvingen ze een glimmende beker met snoepgoed. 

Groepsfoto van alle kampioenen (Foto: W. Boomsma)

Deze hechte groep bestaande uit Mette Wijnholt, Ruben Keizer, Hessel Wijbenga, Rhoman Halma, Jelte Drost en Robin van Kleef had goed gepresteerd en werd terecht kampioen omdat ze van de 42 wedstrijden er maar liefs 35 gewonnen hadden op de zeven speelzondagen. Fenno gaf aan dat dit één van de beste jeugdteams was die hij ooit getraind had en dat leidde tot een groot gejuich bij het publiek.

Daarna nam Karla als KNLTB verenigingscompetitieleider het woord om de andere drie competitieteams te huldigen, nadat ze eerst Fenno bedankte met een bloemetje voor zijn tomeloze inzet bij het begeleiden van de jeugd tijdens deze voorjaarscompetitie. Karla vertelde dat er ook nog twee jeugdteams tweede waren geworden, wat wel aangeeft dat er toekomst in zit bij de jongsten van de tennisvereniging.

Het junioren mix team dat zich overtuigend kampioen mag noemen bestaat uit: Alicia Vonk, Carmen Polman, Antal Kuipers en de broers Joël en Jelke de Jong. Dit team bleek onverslaanbaar. Zo speelden ze vier maal 5-1, eenmaal 6-0 en slechts eenmaal gelijk met 3-3. Verliezen staat niet in het woordenboek van deze groep talenten.

Het dames dinsdagmiddagteam met captain Marietje Beuker won vijf wedstrijden, speelde er eentje gelijk, waardoor het tot het laatste moment spannend bleef. Eén puntje bleek nog nodig uit de laatste wedstrijd om de titel naar Harlingen te brengen. Uit in Scharnegoutum werd met 3-1 verloren, maar dat ene puntje was dus voldoende om het kampioenschap zeker te stellen.

Dit team bestaande uit Marietje Beuker, Meintje van der Schaaf, Klaaske Talman, Elly Brijder, Joke Hartman, Paula Stegenga en Tine Hoogland werd hierdoor voor de tweede achtereenvolgende keer kampioen.

Het vrijdagavond mix-team van captain John Grotenboer was compleet nieuw. Zij zetten zich meteen goed op de kaart. Het duurde even voor ze zeker wisten of ze kampioen waren want de wedstrijd tegen Sneek moest worden uitgesteld. Deze punten waren belangrijk voor een kampioensplek, maar ze kwamen met alle vier de punten in de tas thuis. Ook dit team bestaande uit John Grotenboer, Berna Brinkman, Arnold & Anke Adema en Yolande Verplanke heeft alle wedstrijden gewonnen, 4 x met 4-0 en 3x met 3-1.

Het zaterdag damesteam Ready 1 van captain Janita Vonk bleek al overtuigend het beste voordat de laatste wedstrijd gespeeld was. Zij eindigden bovenaan met 34 punten, negen punten méér dan de nummer twee. Dit team bestaande uit Janita Vonk, Antonie Schapelhouman, Paulien Lemstra, Inge Adema en Tieneke Veltman gaat net als alle bovenstaande teams dan ook promoveren.

 

|Doorsturen