JO19-1 uitgeschakeld in nacompetitie

Het is Zeerobben JO19-1 niet gelukt om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. Op het Oostersportpark werd er met 1-3 verloren van vv Winsum na verlenging.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor JO19-1. Zeerobben begon goed aan de wedstrijd en scoorde al na twintig minuten de 1-0. Winsum stelde daar weinig tegenover en Zeerobben kreeg kans op kans om de voorsprong verder uit te bouwen. Maar de kansen werden niet benut zodat er met een 1-0 stand werd gerust.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met een tegenstander die nu iets meer van zich afbeet. De beste kansen bleven echter voor Zeerobben die ook nu niet tot doelpunten werden omgezet. In de 89e minuut gebeurde het dan toch. De warrig fluitende scheidsrechter zag in een onschuldige bal, die op het lichaam van een verdediger kwam, een handsbal en dus strafschop. Die werd koelbloedig afgemaakt en dus 1-1 en tijd voor verlenging. Winsum kwam nu beter in de wedstrijd en drong aan hetgeen resulteerde in de 1-2. Even later was het Zeerobben dat veerkracht toonde en knap scoorde en de stand op 2-2 bracht maar de scheidsrechter gooide weer roet in het eten en keurde de goal af. Hierna kon Winsum rustig de wedstrijd uit counteren en nog de 1-3 scoren. Zeerobben deed zichzelf tekort en verloor de wedstrijd omdat er teveel kansen gemist werden.

Volgend seizoen weer hoofdklasse voor JO19-1. En dat blijft ook een mooie uitdaging.