Voetbal

Jeugdtrainers Zeerobben

Het mag dan een rustige tijd zijn geweest voor de voetballers, dat geldt niet voor het jeugdbestuur van Zeerobben. Zij zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met de invulling van de trainersstaf voor het komende seizoen. Dat lijkt nog heel ver weg en ondanks het feit dat alles nog erg onzeker is moeten toch de eerste stappen voor het nieuwe seizoen gezet worden. En naast de invulling van de trainers is er ook al een start gemaakt met de nieuwe indelingen voor de teams voor het komende seizoen. Weliswaar nog een potloodversie maar de eerste stappen zijn gezet.

Bij de JO17-1 stonden dit seizoen twee nieuwe trainers voor de ploeg. En niet zo maar de eerste de besten. Wat mag je je gelukkig prijzen met mannen als Erwin Otten en Wietse de Wit voor de groep. Naast kennis en ervaring brengen ze ook een stuk enthousiasme en positieve energie met zich mee. 

Erwin is inmiddels alweer zes jaar trainer bij Zeerobben. Een trainer die houdt van duidelijkheid in een goede teamsfeer. Het is een sociale trainer die altijd in het teambelang denkt. Hij voetbalde zelf vanaf de B’s tot aan het eerste bij Trynwaldster Boys. Daarvoor woonde hij in Arnhem waar hij ook voetbalde. 

Wietse de Wit behoeft eigenlijk geen verdere introductie maar daar zouden we hem tekort mee doen. Wietse is iemand die als geen ander kan enthousiasmeren, zaken op kan pakken en is positief ingesteld. Dat gaat bij het trainen niet anders. Zorgen dat de teamsfeer goed is, dan komen de resultaten vanzelf. Voetbal is immers plezier met elkaar hebben. Daarnaast neemt hij als oud eerste elftalspeler een schat aan ervaring mee. Wietse is al jaren jeugdtrainer bij Zeerobben en de drijvende kracht achter de Waddenrobes. 

Beiden hebben het diploma UEFA C inmiddels uitgereikt gekregen. Zeerobben is dan ook zeer verheugd dat ook deze trainers volgend seizoen weer voor de groep staan.

|Doorsturen

BuienradarAgenda