Sport

Jeugdteams HMHC weer van start

Er werd al lang naar toegeleefd: de start van de hockeycompetities voor de jongens en meisjes van HMHC afgelopen zaterdag. Van de jongste teams, de MixF1, tot de oudste jeugd, MA1 en MA2, werd er weer gespeeld. Een aantal teams moet nog een weekje geduld hebben, die spelen komend weekend hun eerste wedstrijd. Plezier, passie en prestatie: het was er allemaal weer dit weekend, op en rond de hockeyvelden.

Jongste jeugd 

De allerjongste jeugd, de Funkeys (4 en 5 jaar) speelt nog geen wedstrijden. Zij trainen één keer in de week, waarbij bewegen en plezier voorop staat. De groep groeit snel, maar er is nog ruimte voor jongens en meisjes die zin hebben om mee te doen. De Mix F1 is een groep die ook zo snel groeit. Een deel van de jongens en meisjes speelt al wedstrijden en een deel traint nu ‘alleen nog maar’ twee keer in de week. De Mix F1 speelde afgelopen weekend hun eerste thuiswedstrijd tegen Quick Stick uit Heerenveen. De stand in deze competitie wordt niet bijgehouden, maar uiteraard werd er wel fanatiek gespeeld en geprobeerd doelpunten te scoren. Ze wonnen beide wedstrijdjes. De mix ME8-1 speelden hun eerste wedstrijd uit in Lemmer en zijn het seizoen dus ook weer begonnen. Ze verloren helaas wel.

 

Junioren

De MixD1 speelde nog niet, zij starten komende week thuis tegen Roden. De MC2 is het seizoen goed begonnen en won thuis met 6-0 van Sneek. De MC1 speelde thuis tegen Eelde en won, na een spannende wedstrijd met 4-3. De JC1, dit jaar in de topklasse ingedeeld, speelde een uitstekende wedstrijd. De jongens verloren helaas toch met 6-1 van Groningen. De meiden van MB2 beginnen pas komende week, thuis tegen Sneek. MB1 won uit bij Sneek met 1-3. Ook MA2 is na de goede oefenwedstrijd van vorige week het seizoen met winst begonnen: 3-2 tegen Stix Joure. MA1 speelde in Heerenveen tegen het talentvolle Quick Stick en verloor met 10-3.

 

Team van de week: MA2 start de competitie met welverdiende winst

Zaterdag 5 september opende MA2 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Stix. Het was een prachtige dag en de meiden hadden er zin in. Harlingen was sterker dan Stix, maar buitte het overwicht niet uit in goals. Hierdoor bleef er veel spanning in de wedstrijd. Denise Poldervaart maakte dan toch de 1-0 na een weergaloze tip-in. Na de rust was de eerste strafcorner van Stix meteen raak, 1-1. Niet veel later werd het geheel tegen de verhouding in zelfs 1-2, maar mentaliteit en werklust kan Harlingen niet worden ontzegd. Esmee Kooistra maakte met de backhand uit een strafcorner de 2-2 en Annemiek Hettema scoorde daarna de 3-2. Stix drong nog even aan, kreeg in de dying seconds nog een grote kans, maar keepster Sanne Meier verkleinde haar doel goed, waardoor de eindstand 3-2 bleef. 

Aankomende week mag MA2 het opnemen tegen Graspiepers in Drachten. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda