Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Veel doelpunten, geen publiek maar wel stralende voetbaljeugdleden. Een klein overzichtje van wat er zich afgelopen weekend afspeelde bij de jeugdteams van fc Harlingen: 

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10

De teams in deze leeftijdscategorie hadden het eerste deel van de competitie er al op zitten. Zij wachten nu op de nieuwe indeling en hopelijk kunnen zij binnenkort weer los met de competitie. Deze week is het herfstvakantie en trainen deze teams niet. Vanaf maandag 19 oktober zal de training weer hervat worden en kan een ieder die belangstelling heeft voor voetbal langskomen om vrijblijvend mee te trainen. Vanaf 5 jaar wordt er op maandag en woensdag getraind van 17.30-18.30 uur. 

 

Fc Harlingen JO11, JO12

De jongens van fc Harlingen JO11-1 genieten volop van hun kampioenstitel en kwamen afgelopen weekend niet in actie. Wanneer wel? Dat is nog even afwachten. Dit geldt eveneens voor de meisjes van JO12-1G. Ook zij hebben de eerste vijf rondes van de competitie gespeeld en wachten nu op de nieuwe indeling. 

 

Fc Harlingen JO13-1

In een thuiswedstrijd tegen vv Workum JO13-1 gaven de Harlingers een comfortabele voorsprong van 2-0 zomaar weg en lieten de Workumers terug komen tot een 2-2. Pas in de laatste minuten wist fc Harlingen nog tweemaal te scoren waardoor de overwinning van 4-2 een feit was.

 

Fc Harlingen JO15/MO15

In alle vroegte vertrokken de jongens en meisje van JO15-1 naar Berlikum en wisten daar een dik verdiende overwinning van 0-4 te boeken op sc Berlikum JO15-1. De meiden van MO15-1 scoorden er op los tegen SC Franeker MO15-1. Met maar liefst 10-0 wisten de meiden te winnen en zij staan hiermee nu samen met GAVC op een gedeelde eerste plaats.

 

Fc Harlingen JO17

Vorige week stond de stadsderby tegen Franeker op het programma, deze week wederom een stadsderby maar dan tegen Zeerobben JO17-2. Maar in eigen huis, op het hoofdveld was fc Harlingen JO17-1 heer en meester. Daar waar het voor rust ‘nog maar’ 3-0 stond, werd er tijdens de tweede helft doorgedrukt en het doelsado verder opgekrikt naar een 8-0 overwinning. Ook de jongens van JO17-2 wisten in eigen huis te winnen. Fc Harlingen begon niet echt scherp aan de wedstrijd tegen SC Franeker JO17-3 want tweemaal kwamen de Harlingers op achterstand. Pas toen fc Harlingen alles weer onder controle had konden ze met een winst van 10-5 als winnaars het veld verlaten. 

 

Fc Harlingen JO19

De wedstrijd tegen SC Franeker JO19-2 werd totaal overschat door fc Harlingen JO19-1 en er werd in eigen huis verloren met 0-2. Fc Harlingen moet zorgen dat ze de draad weer oppakken en niet verder naar onder afzakken.

 

En wanneer die draad weer opgepakt kan worden? Voorlopig liggen alle competities in het amateurvoetbal stil naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van het kabinet. Trainen kunnen de jeugdleden gelukkig nog wel en laten we dat dan maar met z’n allen blijven doen. En hopelijk kunnen we over een paar weken de bal weer oppakken en verder gaan met waar we gebleven waren. Meer over de nieuwe Corona maatregelen bij fc Harlingen is te vinden op de website www.fc-harlingen.nl of op Social Media via Facebook, Instagram en Twitter.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda