Jeugdoverzicht fc Harlingen

Wat een heerlijk voetbalweekend heeft fc Harlingen achter de rug. Met winst, verlies en gelijke spelen heeft de jeugd zijn en/of haar eigen kwaliteiten en teamspirit weer laten zien. Wedstrijd gemist? Lees dan dit jeugdoverzicht, gemaakt van alle gespeelde wedstrijden, en je bent weer op de hoogte:

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10

Was het vorig weekend de beurt aan JO9 en JO10 om thuis te spelen, dit keer is JO8 aan de beurt. En wat doet deze groep het leuk. Kom zaterdag ook kijken wanneer ze het thuis om 9.00 uur op gaan nemen tegen Mulier JO8-1. JO9-1 mag naar Kootstertille en JO10-1 neemt het in Koudum op tegen de Oeverzwaluwen. De KNVB houdt geen uitslagen bij voor deze leeftijdscategorie maar op onze website staan vaak wel leuke wedstrijdverslagen te lezen.

Fc Harlingen JO11/JO12

De jongens en meisjes van JO11-1 lieten zich niet van de wijs brengen in de uitwedstrijd tegen JO11-2 van Zeerobben.  Zelf het spel maken en scoren vanuit de corners zorgde voor een 0-3 voorsprong. Dat het daarna 1-3 werd vanwege een strafschop tegen, tja daar was weinig aan te doen. Het beste antwoord wat de jongens en meisjes konden geven was door de 1-4 te maken. In de slotminuten nog wel een momentje van onoplettendheid maar met 2-4 winst gingen de 3 punten mee naar de Vierkantsdijk. JO12-1 hervatte de competitie met winst tegen St. IJVC/Blauwhuis JO12-1. Na de 2-0 voorsprong werd het toch nog 2-2 maar JO12-1 ging goed door en sloot met 4-2 winst de wedstrijd af. Peter IJdema heeft prachtige foto’s gemaakt en die zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmLH1yMr.

Fc Harlingen JO13

In de uitwedstrijd tegen Minnertsga JO13-1 speelde fc Harlingen JO13-1 een slechte eerste helft. Dit werd tijdens de tweede helft meer dan goed gemaakt en de jongens hebben gestreden tot de laatste minuut. En dan is het echt genieten om langs de lijn te mogen staan. En soms is het lastig om een verlies te incasseren (1-0) en kun je het niet altijd eens zijn met bepaalde beslissingen maar komend weekend is er weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Fc Harlingen JO/MO15

ONS Sneek JO15-2 nam het in Harlingen op tegen JO15-1. In de eerste helft waren duidelijk de Harlingers de baas en ze wisten met 4-1 voorsprong de rust in te gaan. De tweede helft ging toch iets anders dan verwacht en met een 5-5 eindstand moesten beide teams tevreden zijn. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmLHdqWp en zijn gemaakt door Peter IJdema. De jongens van JO15-2 hebben nog geen wedstrijd uit handen gegeven en ook afgelopen zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen Zeerobben JO15-5M hebben ze ‘gewoon’ de drie punten gepakt door met 0-4 te winnen. De meisjes van MO15-1 zagen hun wedstrijd in Bolsward tegen MO15-2 afgelast worden.

Fc Harlingen JO/MO17

De jongens van JO17-1 konden het niet winnen van de jongens van V en V’68 JO17-1 en het werd 1-5. MO17-1 nam het heft in eigen handen in Sneek tegen LSC 1890 MO17-1 en kwamen met 0-1 op voorsprong. Lang leek het erop dat de drie punten mee naar huis zouden gaan ware het niet dat er een penalty gegeven werd die roet in het eten strooide. Jammer maar toch een puntje waar de meiden trots op kunnen zijn.

Fc Harlingen JO19

In Sneek tegen SWZ Boso Sneek JO19-2 liep het niet lekker voor de mannen van JO19-1. Ze kwamen wel voor met 0-1 maar tijdens de tweede helft verloren ze de controle en daarmee de wedstrijd met 4-1.

Aanstaande zaterdag gaat de jeugd weer vrolijk verder met de volgende competitie ronde. Er staan weer leuke thuiswedstrijden op het programma bij fc Harlingen, kijk maar eens naar het programma. De dag start om 9.00 uur en dan zullen Age, Rinze en Henkie er weer voor zorgen dat de vlaggen in top hangen en het kantinepersoneel zal de koffie weer klaar hebben staan. Kom ook langs en geniet van de gezelligheid en sportiviteit wat er heerst. Iedereen is van harte welkom.