Jeugdoverzicht fc Harlingen

Een weekend van de inhaalwedstrijden én een hele belangrijke bekerwedstrijd. Een klein overzicht van afgelopen weekend:

Fc Harlingen JO8/JO10

Zaterdag vanaf negen uur is de allerjongste groep (JO8) bij fc Harlingen weer te bewonderen. Zij nemen het in een thuiswedstrijd op tegen LSC JO8-2. De jongens en meisjes van JO10 namen het in Hardegarijp op tegen de JO10-2. Ondanks het goed spel en de betere ploeg zijn, ging de tegenstander er toch met de winst vandoor. Zaterdag spelen deze jonge talenten om 10 uur een thuiswedstrijd tegen Tzummarum JO10-1.

Fc Harlingen JO11

In deze leeftijdscategorie was het alleen JO11-1 die in een thuiswedstrijd in actie kwam. De Harlingers kende geen enkele moeite tegen Leovardia JO11-2 en speelden gepassioneerd. Bij rust stonden de Harlingers comfortabel voor met 3-1 en ze maakten het in de tweede helft af door een eindstand van 5-3 neer te zetten.

Fc Harlingen JO/MO13

Ook in deze categorie slechts 1 team die speelde. JO13-2 verloor in een lastige thuiswedstrijd tegen Workum JO13-2 met 1-2.

Fc Harlingen JO15

Oudega/HJSC/Heeg JO15-1 was met 3-1 te sterk voor fc Harlingen JO15-1. In de eerste helft werd al duidelijk dat de thuisploeg sneller, feller en geraffineerder waren dan de Harlingers. Bij rust stonden ze dan ook 2-0 voor. Na rust probeerde fc Harlingen wel een andere wending te geven aan het spelbeeld en wisten in het laatst toch nog de 3-1 te maken.

Fc Harlingen JO17

JO17-1 bereikte afgelopen zaterdag de kwartfinale in het KNVB bekertoernooi door Zuidhorn JO17-2 uit Groningen te verslaan met 5-3. Maar makkelijk was het in het begin zeker niet. Het bleek gelijk na de aftrap dat de ploegen wel aardig aan elkaar gewaagd waren. Sommige spelers van fc Harlingen hadden last van wat gezonde wedstrijdspanning en hierdoor ging niet alles zoals het normaal wel gaat. Slordig in de balaanname en inspelen op de medespelers. En door niet doortastend optreden achterin kon een speler van Zuidhorn op de rand zestienmeter ineens vrij uithalen. De 0-1 achterstand was een feit. Gelukkig viel de gelijkmaker al snel maar vlak voor rust was het toch weer Zuidhorn die op voorsprong kwam. In de tweede helft kwam er een heel ander JO17-1 binnen de lijnen. Ze zaten veel korter op de tegenstander en waren aanvallender veel gevaarlijker. De gelijkmaker viel dan ook snel. Fc Harlingen zorgde voor veel gevaar en kwam met 3-2 voor te staan waarop Zuidhorn reageerde met de 3-3. Een bloedstollende bekerwedstrijd was het. Zowel voor de jongens in het veld als voor het massaal toegestroomde publiek langs de lijnen. En de doelpunten waren nog niet op. Na twee keer de lat te hebben geschoten, lukte het de Harlingers om er toch nog twee te scoren en dit was gelijk de genadeslag bij Zuidhorn. De overwinning was een feit. En nu mogen de mannen het zaterdag 20 april in een kwartfinale bekerwedstrijd op gaan nemen tegen Espel JO17-1. Meer informatie over deze wedstrijd is binnenkort te lezen.

Komend weekend bij fc Harlingen

En wat kunnen de supporters zaterdag bij fc Harlingen verwachten? Een vol programma. In de ochtend wedstrijden van o.a. JO13-1 tegen Balk JO13-1 (9.30 uur) en JO11-2 tegen Oeverzwaluwen JO11-1 (11.15 uur). Precies om 12 uur spelen de meiden van MO17-1 een thuiswedstrijd tegen Workum MO17-1. En in de middag spelen zowel JO15-1 als JO15-2 thuis. Andere teams spelen uitwedstrijden, kijk voor het volledige programma op www.fc-harlingen.nl. De kantine is open, de koffie staat altijd klaar en iedereen is van harte welkom!