Jeugdoverzicht fc Harlingen

Slechts twee teams zijn nog in de race voor het beker avontuur. Overige teams van fc Harlingen konden genieten van een vrij weekend. Behalve JO17-1 en MO13-1. Deze twee teams doen het geweldig in het bekertoernooi. De mannen van JO17-1 moesten een tussenronde spelen zodat het aantal teams zou uitkomen op zestien teams die daarna verder strijden in de beker. Fc Harlingen JO17-1 kon aan de bak en wel in een uitwedstrijd tegen De Walde JO17-1. Maar ook de meiden van MO13-1 konden aan de bak.

De eerste ronde kwamen de meiden zonder te spelen door. Doordat Zeerobben MO13 zich teruggetrokken had uit de beker werd de volgende ronde makkelijk bereikt door fc Harlingen. In de tweede ronde werd Geel/Wit de tegenstander en deze wedstrijd werd gewonnen met 4-2. En afgelopen zaterdag dus de derde ronde. Een thuiswedstrijd voor fc Harlingen MO13-1 waarbij SVO Sneek MO13-1 de tegenstander was. Een klein overzichtje van de beide bekerwedstrijden:

Fc Harlingen JO17-1

Het werd een fysiek zware wedstrijd aangezien de meeste spelers van De Walde een kop groter waren dan die van fc Harlingen. Toch waren het de Harlingers die de eerste goal op het scorebord zette. Via een strafschop werd het 0-1 en tot aan de rust veranderde deze stand niet. Na de rust werd een sterker De Walde verwacht die op jacht zou gaan naar de gelijkmaker. Maar dit was niet echt het geval en fc Harlingen werd steeds gevaarlijker in hun aanvallen en konden doelpunten niet meer uitblijven. Binnen tien minuten volgden de 0-2 en 0-3 voor fc Harlingen en dit was meteen de nekslag voor De Walde waarop de 0-4 en 0-5 ook snel volgde. De laatste, de 0-6, was een mooie counter aanval. Noah Postma werd op rechts diep gestuurd en had ondertussen al gezien dat Noah Hoffmann was mee gelopen op links. De bal werd mooi breed gelegd en Noah Hoffmann kon zijn hattrick maken door de bal rustig in te tikken. Een zeer overtuigende overwinning van de mannen en de laatste zestien hebben ze hierdoor bereikt. Nu maar afwachten wie ze gaan loten voor een plaats bij de laatste acht. Deze bekerwedstrijd zal waarschijnlijk gespeeld gaan worden op 30 maart.

Fc Harlingen MO13-1

Het spel tussen fc Harlingen en Sneek ging eigenlijk de hele wedstrijd over en heen weer en de beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na twintig minuten gespeeld te hebben was het fc Harlingen die de score opende en de 1-0 op het scorebord zette. Dit werd tevens de ruststand. In de tweede helft wat een slordiger spelbeeld aan Harlinger kant en al snel was daar de gelijkmaker. De spanning nam toe, maar fc Harlingen bleef strijdlustig. Dit resulteerde uiteindelijk, met een verwoestend schot, tot de 2-1 en vijf minuten later maakte fc Harlingen het af door de 3-1 binnen te schieten. De kwartfinales, waar nog maar zeven teams aan meedoen, zijn een feit. Een oneven aantal en dus zal er één team worden vrijgeloot. Met een beetje geluk kunnen de meiden dus ook al in de halve finale staan. Rustig afwachten en ondertussen heel hard duimen.

Komend weekend

Slechts twee competitiewedstrijden dit weekend bij fc Harlingen. Om 10.30 uur begint JO11-2 tegen sc Bolsward JO11-3 en om 11.00 uur neemt fc Harlingen JO15-1 het op tegen Deinum JO15-1. De oefenwedstrijd tussen fc Harlingen JO17-1 en sc Joure JO17-2 begint om 13.00 uur.