Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Nog een paar wedstrijden te spelen voor de jeugd en dan breekt de winterstop al weer aan. Een mooie gelegenheid om op krachten te komen. Tijdens deze winterstop organiseert fc Harlingen zoals elk jaar een onderlinge wintercompetitie. Hierbij gaan de jeugdleden JO8 t/m JO/MO13 drie maal in de Waddenhal en 2 maal op eigen veld onderling strijden. Op 15 december wordt de allereerste ronde gespeeld maar daar later meer over. Eerst een overzicht van afgelopen weekend: 

Fc Harlingen JO13-1 bleef steken op een 2-1 verlies. Zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen in een thuiswedstrijd tegen Akkrum.

Fc Harlingen JO8/JO10

Nog twee wedstrijdjes te gaan voor fc Harlingen JO8 fc Harlingen. Te beginnen bij aanstaande zaterdag. Dan spelen zij om negen uur thuis tegen Lac Frisia JO8-1. Fc Harlingen JO10-1 speelt zaterdag alweer de laatste wedstrijd. Om tien uur spelen ze op eigen veld tegen Minnertsga JO10-1. En dan gaan ze genieten van een welverdiende winterstop. Dus wilt u ze nog zien genieten? Kom dan dit weekend naar fc Harlingen.

 

Fc Harlingen JO11

JO11-1 mocht afgelopen zaterdag naar Sneek afreizen en nam het op tegen het sterke ONS JO11-1. Van te voren was het al bekend dat het lastig zou worden tegen de nummer twee. En dat bleek ook want de Harlingers verloren met 9-0. Nog twee pittige wedstrijden hebben ze te gaan. Aankomende zaterdag een uitwedstrijd in Jirnsum tegen Irnsum JO11-1. En de week erna spelen de jongens de laatste wedstrijd thuis tegen koploper SC Bolsward JO11-1. De jongens van JO11-2 boekten een mooie 5-2 overwinning thuis tegen CVO JO11-1 uit St. Annaparochie.

 

Fc Harlingen JO13/MO13

In Leeuwarden nam fc Harlingen JO13-1 het op tegen Leeuwarder Zwaluwen. De Harlingers kwamen 2-0 achter te staan maar in de tweede helft werd dan toch de 2-1 gescoord door de Zwaluwen. Gehoopt werd op een gelijkspel. Helaas werd de wedstrijd harder en harder gespeeld waarbij vele overtredingen getolereerd werden. Fc Harlingen bleef steken op een 2-1 verlies. JO13-2 verloor thuis van Hielpen JO13-1 met 2-5. Gelijkspel was er voor fc Harlingen MO13-1. Zij namen het in Franeker op en het werd 2-2. Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd voor de meiden en die wordt lekker thuis gespeeld. Tegenstander AVC uit Sexbierum komt dan naar Harlingen. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

 

Fc Harlingen JO15

In Oentsjerk werd het erg lastig gemaakt voor JO15-1 uit Harlingen. Tegen VC Trynwalden konden de mannen niet op. De enige goal die de Harlingers wisten te maken viel diep in de tweede helft. Ze verloren met 8-1. Fc Harlingen JO15-2 verloor thuis met 0-1 van SDS/Nijland JO15-2. De strijd ging gelijk op in de wedstrijd fc Harlingen JO15-3 tegen Leeuwarder Zwaluwen. De Harlingers maakten na het eerste tegendoelpunt de gelijkmaker in de tweede helft. Aanval na aanval volgde aan Harlinger kant maar de Zwaluwen gingen er met de winst vandoor. Eindstand 1-2.

 

Fc Harlingen JO17/MO17

De druk op de koploper Zwaagwesteinde wordt opgevoerd en JO17-1 zit ze op de hielen. Ook afgelopen zaterdag wisten de mannen wederom te winnen. Met 5-0 werd MKV JO17-1 van de Harlinger mat gespeeld. Zaterdag om 13.30 uur spelen de mannen een uitwedstrijd tegen Zeerobben JO17-2. MO17-1 nam het in een thuiswedstrijd op tegen Blauw Wit MO17-2. Een zeer spannende pot waarbij fc Harlingen de openingstreffer scoorde. Blauw Wit gaf al snel antwoord door de gelijkmaker te scoren. Fc Harlingen ging goed door en kwam met 2-1 voor. Niet lang daarna trok Blauw Wit wederom de stand gelijk. Fc Harlingen kwam met 2-3 achter maar door de goede team spirit wist de meiden door een 3-3 eindstand toch nog met één punt het veld te verlaten.

 

Komend weekend start fc Harlingen JO8 om negen uur de dag. Zoals hierboven al beschreven is dit de laatste thuiswedstrijd voor de jonge talentjes. Er volgt daarna nog 1 uitwedstrijd. JO10 speelt wel haar laatste wedstrijd. Om tien uur gaan ze van start. Verder spelen JO13-1 om 9.30 tegen Akkrum JO13-1 waarbij Harlingen het nipte verlies van afgelopen weekend vast en zeker recht wil zetten. Om elf uur start JO11-2 tegen Wyckels Hallum. Om twaalf uur begint MO13 tegen AVC MO13 en om 12.30 uur neemt JO15-1 het op tegen Deinum. Een mooie ochtend jeugdvoetbal bij fc Harlingen waarbij iedereen van harte welkom is.

|Doorsturen