Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Afgelopen week stond in het teken van kampioenschappen. Maar liefst drie jeugdteams werden kampioen! En er kan nóg één bijkomen. De jongens van JO15-1 spelen zaterdag thuis tegen de medekoploper en de winnaar van die wedstrijd mag zich kampioen noemen. Spannend! Uiteraard gaat het niet alleen om de kampioenschappen en waren er verschillende teams die hun eigen topprestatie wisten neer te zetten. Hieronder de uitslagen.

 

De jongens van fc Harlingen JO13-2 gingen zaterdag als koploper naar Terschelling en kwamen als kampioenen weer terug naar Harlingen.

Fc Harlingen JO7/JO9

De uitslagen en standen worden bij deze leeftijdscategorieën niet weergegeven door de KNVB. U kunt dus het beste zelf even komen kijken hoe deze groepen jongens en meisjes het er van af brengen. Op kleine veldjes strijden ze elke week weer tegen elkaar en hoe jong ze ook zijn, ook zij voetballen zowel thuis als uitwedstrijden en zo wennen ook deze jonge kinderen langzaam aan het “echte” voetbal. Heeft u een jong voetballertje thuis? Laat hem/haar gratis meetrainen bij fc Harlingen. De JO9-1 van fc Harlingen spelen zaterdag hun laatste wedstrijd in Grou tegen GAVC JO9-1. De JO9-2 spelen om 9.00 uur hun laatste thuiswedstrijd. Tegenstanders zijn Nijland JO9-2.

 

Fc Harlingen JO11

Fc Harlingen JO11-1 verloor tegen Leovardia JO11-1 met 2-4. Woensdag 30 mei speelden de jongens thuis tegen Minnertsga JO11-1 waarbij het 6-2 werd voor de Harlingers. De jongens van JO11-2 verloren hun laatste wedstrijd met 9-2 van Workum JO11-2. Ze hebben een leerzaam seizoen gehad en eindigen op de zesde plaats. De jongens van JO11-3 zijn afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen geworden. Door een winst te behalen van 0-12 op Leovardia JO11-6 zijn ze zo ver uitgelopen dat ze niet meer in te halen zijn. Wel staat er nog één wedstrijd in Leeuwarden op het programma voor komende zaterdag. Zaterdag speelden JO11-4 hun laatste wedstrijd in Ferwert en namen het op tegen Wardy JO11-2. Een sterke ploeg waar fc Harlingen niet tegen opgewassen was. Het werd 8-1. Ook deze jongens zijn nu klaar met de competitie en eindigen op een zevende plaats.

 

Fc Harlingen JO13

De jongens van JO13-1 versloegen de ploeg uit Grou, GAVC JO13-1 met 8-2. Woensdag 30 mei speelden de jongens hun laatste wedstrijd van dit seizoen in en tegen St. Annaparochie JO13-1. De beide teams waren zeer gewaagd aan elkaar en de eindstand van 1-1 is dan ook zeer terecht. De jongens van fc Harlingen JO13-2 gingen zaterdag als koploper naar Terschelling en kwamen als kampioenen weer terug naar Harlingen. Met een overwinning van 2-5 tegen AVV JO13-1 lieten de jongens alle teams achter hun en konden ze het kampioenschap vieren!

 

Fc Harlingen JO15

Voor de jongens van JO15-1 is het zaterdag D-Day! Ze gaan het op nemen tegen LAC Frisia JO15-4 en beide ploegen staan bovenaan. Tien keer gespeeld, tien keer gewonnen. Wie zaterdag wint zal gekroond worden tot kampioen. En we hopen natuurlijk dat het feestje door fc Harlingen gevierd gaat worden. De wedstrijd begint om 10.30 uur bij fc Harlingen. Het is fc Harlingen JO15-2 dit seizoen niet gelukt om winstpunten te pakken. Ook tegen SWZ Boso Sneek JO15-3 gingen ze ten onder. Het werd 2-6.

 

Fc Harlingen JO17

De mannen van JO17-1 kregen de koploper QVC JO17-1 op visite afgelopen zaterdag. Bij winst zou de ploeg uit Stavoren kampioen zijn. Maar daar probeerden de Harlingers natuurlijk een stokje voor te steken. Een zeer spannende wedstrijd waarbij fc Harlingen met 1-0 voor komt te staan maar QVC vlak voor rust de stand gelijk trekt. Na rust komt QVC sterk uit de box en scoort twee maal achterelkaar. Gelukkig geven de Harlingers niet op en door prachtig samenspel zorgden ze ervoor dat het toch weer 3-3 werd. Fc Harlingen komt zelfs weer op voorsprong. Dan valt toch de gelijkmaker maar meer kan QVC er niet van maken. 4-4. Fc Harlingen super trots natuurlijk maar QVC was zwaar teleurgesteld en het vuurwerk, de champagne en de huldiging kon weer mee terug naar Stavoren. Voor fc Harlingen rest er nog één wedstrijd. Aanstaande zaterdag in Gaast/Sleat tegen De Walde JO17-1.

 

Fc Harlingen JO19

Een meer dan geweldige laatste wedstrijd voor JO19-1 en zij sluiten het seizoen af met een overwinning in stijl. In Surhuisterveen tegen SJO Feanstars JO19-1 winnen de mannen met 1-6 en eindigen hiermee in een zware 1e klasse op een keurige negende plek!

 

Fc Harlingen JO11-3 kampioen

Fc Harlingen JO19-1 mochten gelukkig in de reserve tenues van de tegenpartij spelen nadat de eigen spelerstas nog in Harlingen stond...

|Doorsturen