Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Vanavond wordt er door het (nieuwe) jeugdbestuur een officiële start gemaakt met het nieuwe seizoen 2021-2022. Dat doen ze via een soort van startavond voor alle jeugdleiders en -trainers. Om 19.30 uur begint het en zijn alle leiders/trainers uitgenodigd en worden de laatste voorbereidingen op het nieuwe seizoen doorgenomen dat morgen op het Oostersportpark om 8.45 uur van start gaat. 

Het jeugdbestuur kent een geheel andere samenstelling. Hoofd jeugdopleidingen Koos Heising is gestopt en zijn plaats is ingenomen door Ane Schaap. Als nieuwe jeugdvoorzitter is Anne v.d. Tuin alweer een tijdje los en ook Jeroen Pol is weer van de partij. Nieuw binnen het jeugdbestuur is Martin Balt die zelf ook actief voetballer bij de club is geweest. Frans Bode maakt geen deel meer uit van het bestuur maar blijft wel de pr-zaken verzorgen. Lieuwe Wesselius en Gerit Riem hebben een stapje terug gedaan en Linda Brandsma is toegevoegd aan de technische commissie voor het vrouwen-/meisjesvoetbal. Er wordt nog gezocht naar meer bestuursleden maar de basis is alweer gelegd. 

 

Het zijn drukke tijden voor het nieuwe jeugdbestuur want met 25 jeugdteams verdeeld over de JO19 t/m de JO8 en de meisjes uiteraard is het altijd hectisch aan het begin van een nieuw seizoen. Toch zijn ze erin geslaagd om alle teams zoveel mogelijk te voorzien van trainers en leiders maar er zijn echter nog steeds een aantal vacatures niet ingevuld. Er wordt hard gezocht en waar nodig springen bestuursleden bij maar het streven is om op alle posities weer enthousiaste vrijwillig(st)ers te krijgen. 

 

Veel teams hebben al een paar weken training en oefenwedstrijden in de benen en voor anderen begint het morgen voor het eerst. Voor de bovenbouw (JO19 t/m JO13) begint morgen de bekercompetitie. Er zijn voor morgen meteen alweer twaalf bekerwedstrijden vastgelegd. Voor de onderbouw (JO12 t/m JO8) begint morgen de reguliere competitie. Zij spelen geen bekerwedstrijden maar de KNVB laat hen morgen meteen met de competitie beginnen. Het lijkt alweer zo lang geleden dat er reguliere competitiewedstrijden werden gespeeld. Voor morgen staan er elf competitiewedstrijden op het programma. Benieuwd hoe het de teams, na een lange voetballoze periode, zal vergaan. 

 

Ook de Waddenrobkes (4- tot 6-jarigen) zijn inmiddels alweer met de trainingen begonnen. Zij hebben afgelopen week hun tweede training alweer afgewerkt en gaan eind september weer beginnen met de onderlinge landencompetitie. Kinderen die mee willen doen of geïnteresseerd zijn kunnen elke woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur op het Oostersportpark een kijkje nemen of aanschuiven. 

 

Dit jaar gaat Zeerobben weer van start gaan met een voetbalschool voor haar eigen leden. Zeerobben biedt de spelers van JO8, JO9, JO10, JO11 en JO12 aan om deel te nemen aan de voetbalschool. Deze voetbalschool geeft de mogelijkheid voor een 3e training in de week en is gericht op de individuele balbehandeling. Er zullen tien trainingen worden gegeven in het najaar en tien trainingen in het voorjaar. Deze trainingen zullen plaats vinden op de vrijdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur. Inmiddels hebben zich 22 spelers aangemeld. Trainingen vinden plaats op de volgende data: Najaar: September: 3, 10, 17, 24; Oktober: 1, 8, 15, 29; November: 5, 12. Voorjaar: Maart: 4, 12, 18, 25; April: 1, 8, 22, 29; Mei: 13, 20. Meer informatie over de voetbalschool en/of aanmelden via de website van de club. 

 

De dag van morgen

Wat is het toch lang geleden dat we konden zeggen dat het volle bak is op het Oostersportpark. Natuurlijk waren er de onderlinge toernooien in coronatijd en spelmorgens maar steeds zonder publiek. Morgen is dat publiek, met in achtneming van de coronamaatregelen, welkom op het Oostersportpark. Er is alle reden toe om even langs te komen. Naast het feit dat de vrijwilligers in de kantine weer voor u klaar staan zijn er morgen alweer elf thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. De eerst wedstrijden beginnen al om 8.45 uur en de laatste wedstrijd begint rond de klok van 12 uur. Zaterdag is weer de mooiste dag van de week. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda