Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Afgelopen zaterdag ging voor de jeugdafdeling van Zeerobben de voorjaarscompetitie van start. Voor sommige teams op een hoger niveau, voor anderen op gelijk niveau of een stapje lager. Dit alles op basis van de resultaten behaald in de najaarscompetitie. Ook werden hier en daar de eerste wedstrijden afgelast. 

 

JO19

Bij de JO19 groep was de start van JO19-1 goed. De eerste helft bleef het nog 0-0 maar in de tweede helft liet JO19-1 goed voetbal zien tegen FVC en won uiteindelijk verdiend met 3-0. JO19-2 had nog een zaterdag vrij en komt morgen voor het eerst in actie.

 

JO17

JO17-1 is gepromoveerd naar de promotieklasse en speelde daar afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd tegen FC Meppel en verloor daar met 3-1. Morgen nieuwe kansen in de thuiswedstrijd tegen SJO Broekster Walden. JO17-2 kende een zwaar najaar maar komt in de voorjaarsreeks sterk terug zo bleek. Uit in Oosterlittens werd er met 1-2 gewonnen van de JO17-1. In een spannende wedstrijd verloor JO17-3 met 1-2 van CVVO.

 

JO15

Ook voor JO15-1 begon afgelopen zaterdag het avontuur in de promotieklasse. En hoe. Al vroeg werd er afgereisd richting Buitenpost om daar uiteindelijk drie punten op te halen. Het werd 0-1. JO15-2 speelde een doelpuntrijke wedstrijd tegen S.F. Deinum. Het werd 3-3. De wedstrijd van JO15-3 werd afgelast en JO15-4 won thuis knap met 1-0 van Stiens.

 

JO13

Ook JO13-1 komt uit in de promotieklasse en trof daar afgelopen zaterdag LSC. In Sneek kon het alle kanten op maar het werd uiteindelijk 3-2 voor LSC. Morgen nieuwe kansen tegen SJO JVZ uit Zuidwolde. De eerste klap is een daalder waard dacht JO13-2 en won thuis met 3-1 van Makkum. En dat gold ook voor JO13-3 dat met 1-6 won van wederom Makkum. 

 

JO12

Een mooie overwinning was er voor JO12-1 in Leeuwarden tegen MKV. Het werd 1-3. JO12-2 verloor uit bij Balk met 4-0. En JO12-3 kwam goed uit de startblokken met een afgetekende 6-1 overwinning op SJO Warga WWS. 

 

JO11

Een spannende wedstrijd was het bij JO11-1 tegen St. Annaparochie. Zeerobben verloor nipt met 4-5. Verlies was er ook voor JO11-2. Zij verloren met 7-3 van St. Jacob maar scoorden dus nog wel drie doelpunten. Het is maar hoe je het bekijkt.

 

JO10/JO9/JO8

In deze groep komt Zeerobben met tien teams uit. Hier geen uitslagen en standen omdat de spelers in een ontwikkelfase zitten waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling aldus de KNVB. Hier ook geen scheidsrechters maar spelbegeleiders. Of dit alles het spelplezier ten goede komt kunt u zelf beoordelen morgen als vijf van de tien teams thuis spelen.

 

De dag van morgen

De liefhebbers van jeugdvoetbal weten waar ze moeten zijn op de zaterdagochtend. Daar kan ook morgen geen twijfel over bestaan met maar liefst veertien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling van Zeerobben. De eerste wedstrijden beginnen meteen al om 8.45 uur met onder andere de wedstrijd van JO17-1 die de eerste punten probeert te pakken. Daarna is er tot 14.00 uur voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Zaterdag is weer de mooiste dag van de week. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda