Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Veel jeugdteams speelden op 7 of 14 december jongstleden de laatste wedstrijd voor de najaarscompetitie. Dat lijkt nog niet zo ver achter ons te liggen maar toch gaat de voorjaarscompetitie morgen alweer van start voor alle jeugdteams. Daar waar voorheen de competitie ongeveer drie maanden stil lag duurt de winterstop nu nog maar zo’n zeven weken. Morgen gaat voor de jeugdteams de voorjaarscompetitie weer van start. En ondanks het feit dat er maar liefst zestien uitwedstrijden voor de jeugd zijn is het met twaalf thuiswedstrijden nog best wel druk op het Oostersportpark.

 

De jeugdafdeling heeft niet stil gezeten de afgelopen weken. Er zijn tal van activiteiten geweest voor de jeugd maar natuurlijk was er ook even rust om bij te komen van de najaarscompetitie en zich voor te bereiden op de voorjaarscompetitie. Een voorjaarscompetitie waaraan door 31 teams wordt deelgenomen. Alleen de Waddenrobkes komen nog niet in actie op het veld. Zij verblijven nog een paar weken in de Waddenhal en voor hun zal de competitie begin maart weer van start gaan.

 

JO19

Bij de JO19 groep heeft JO19-1 de promotie naar de promotieklasse gemist en komt daardoor ook dit voorjaar uit in de hoofdklasse-5. JO19-2 eindigde op een mooie vijfde plaats in de najaarscompetitie en speelt ook dit voorjaar weer in de 3e klasse met aansprekende teams als Emmeloord en Urk.

 

JO17

JO17-1 is op de tweede plaats geëindigd dit najaar en maakt dus de stap naar de promotieklasse met teams als DESZ, L. Zwaluwen, FC Meppel en VEV ’67. Genoeg uitdaging dus. Voor JO17-2 was de 2e klasse te zwaar dit najaar waardoor zij nu uitkomen in de 3e klasse. JO17-4 blijft in de 4e klasse acteren.

 

JO15

Ook voor JO15-1 aansprekende teams in de promotieklasse. Door als derde te eindigen in de najaarscompetitie gaan zij ook een treetje omhoog en komen verenigingen als FC Burgum, Buitenpost, Harkemase Boys en Be Quick Dokkum tegen. JO15-2 blijft in de 2e klasse uitkomen en JO15-3 gaat terug naar de 4e klasse. JO15-4 blijft actief in de 3e klasse.

 

JO13

JO13-1 heeft een intensieve oefencampagne achter de rug. En dat zal nodig zijn als je kijkt naar de promotieklasse waarin ze dit voorjaar uitkomen. Met verenigingen als Berkum, HHC Hardenberg, JVC Dedemsvaart en de Weide is het een prachtige maar zware competitie. JO13-2 doet een stapje terug naar de 3e klasse en JO13-3 blijft in de 4e klasse.

 

JO12

JO12-1 blijft ook dit voorjaar actief in de 1e klasse. En ook de teams JO12-2 en JO12-3 blijven dit voorjaar op hetzelfde niveau acteren.

 

JO11

Voor JO11-1 ook dit voorjaar weer een interessante competitie. Net als in het najaar blijven zij in de hoofdklasse spelen met mooie tegenstanders als Blauw Wit, FC Burgum, Drachtster Boys, vv Heerenveen en Frisia. Ook de JO11-2 en JO11-3 blijven op hetzelfde niveau als voor de winterstop.

 

JO10/JO9/JO8

In deze groep komt Zeerobben met tien teams uit. Hier geen uitslagen en standen omdat de spelers in een ontwikkelfase zitten waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling aldus de KNVB. Hier ook geen scheidsrechters maar spelbegeleiders. Of dit alles het spelplezier ten goede komt kunt u zelf beoordelen morgen als vier van de tien teams thuis spelen.

 

De dag van morgen

Morgen dus alweer twaalf thuiswedstrijden op het Oostersportpark voor de jeugd. En ondanks dat het pas laat licht wordt beginnen de eerste wedstrijden alweer om 8.45 uur. JO19-1 sluit de eerste competitiedag na de winterstop af met om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen FVC. Daar tussenin zijn er voldoende wedstrijden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat dat betreft is er weinig tot niets veranderd ten opzichte van de najaarscompetitie. Ook morgen dus mooi jeugdvoetbal en een gezellige Robbenplaat waar de koffie alweer vroeg klaar staat. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda